Don Giovanni parádés szereposztással
Fotó: Tomas Opitz

Az Operaház produkciójának nemzetközileg ismert olasz rendezője, Gianfranco de Bosio szerint Giovanni „ellentmondásos személyiség, aki a pokolra kerül, de a pokolra kerülés pillanatában a legméltóságteljesebb.” A Mozart mű februárban és márciusban, nagyszerű művészek tolmácsolásában kerül ismét színpadra. 


A Don Juan legenda talán legismertebb zenei feldolgozását, Mozart mesterművét 1787-ben mutatták be először. A nagy hódító, aki élete utolsó pillanatáig konokul megtagadja a bűnbánatot, számtalan későbbi irodalmi- és zenei mű hőse lett, de Mozart operája tette igazán halhatatlanná. A figura életstílusa és filozófiája a 21. században aktuálisabb, mint gondolnánk. A dalszínház idei Don Giovanni-sorozatában Szegedi Csaba a címszerepben, Bakonyi Marcell Masettóként, Fodor Beatrix Donna Elviraként mutatkozik be, Vashegyi György pedig dirigensként február 1-jén. Baráth Emőkét Zerlinaként, Cser Krisztiánt Leporello megformálójaként, Brickner Szabolcsot és Megyesi Zoltánt Don Ottavióként, Gábor Gézát Masettóként, Miksch Adriennt Donna Anna szerepében láthatja a közönség.

A díszlet- és jelmeztervező szintén világhírű: Nanà Checci neve számtalan opera mellett olyan hollywoodi szuperprodukciókat is fémjelez, mint például Az utolsó lovag Sean Connery és Richard Gere főszereplésével. Az előadás felújító-próbáit személyesen a rendező, Gianfranco de Bosio felügyeli, aki a Verdi-bicentenárium alkalmából az Operaház felkérésére egy Verdi-prezentációt is tart január 29-én, a Székely Bertalan teremben. 

 

A Don Giovanni részletes adatlapjáért kattintson IDE.