Október 23-án nyílt nap az Operában
Tavalyi, sikeres programsorozata után az Operaház ismét ingyenes családi programokkal készül a nemzeti ünnepre. A színház minden helyszínét – köztük a hétköznapokon zárt épületrészeket is – birtokba vehetik a látogatók.
 
 

Az Andrássy úti dalszínház tíz órakor nyitja kapuit, majd délutánig koncertekkel, több helyszínen zajló játékos, interaktív gyermekprogramokkal, többek közt kézműves foglalkozással és hangszerbemutatóval, félóránként induló idegenvezetéssel várja a családokat. A látogatás alatt ezúttal olyan terek is megtekinthetők, amelyek a napi operalátogató programnak nem részei – így október 23-án bejárható a színpad, a jelmeztár, és a festőműterem is. 13.30-tól és 14.45-től Könnyek napja címmel Starostina Kristina különleges, négyperces balett-koreográfiáját a Nagybüfében tekintheti meg a közönség az alkotó előadásában. A Vörös Szalonban három filmvetítés lesz – állatmesék balett-előadásban –, míg a patinás Székely Bertalan teremben – szintén három időpontban – Krasznai Gáspár tart zenés operaismertetőt Verdi Don Carlos című művéről.

A programok ingyenesek, azonban 0 Ft-os jegy váltása szükséges (akár már kedden) a korlátozott befogadóképesség miatt. Az utolsó események 15 órakor indulnak, ám 19 órára az Opera Jókai utca 4. szám alatti kamaratermébe várják az érdeklődőket, ahol idén ismét színre kerül Andrássy-Neuenstein Frigyes és Andrássy Krisztina tavaly bemutatott Sír a téli éjszaka című műve. A szerzőpáros 1956 emlékére egyfelvonásos drámai daljátékot írt. Tóth János rendezésének főbb szerepeiben Cecília Lloyd, Nyári Zoltán, Sánta Jolán és Andrássy Frigyes lép színpadra. Az előadást Kovács János, a november 4-ei, ismételt alkalommal pedig Köteles Géza vezényli. Jegyár: 1500 forint.
 
Az október 23-ai programsor részletes információit IDE KATTINTVA, a lap tetején érhetik el.