Társulat
Művészek

Miksch Adrienn | magánénekesnő | szoprán

Miksch Adrienn a Liszt Ferenc Zeneakadémia magánénekes és magánének tanári szakán végzett Sziklay Erikánál, majd elvégezte a Magyar Állami Operaház Operastúdióját is.  

A fiatal drámai szoprán énekesnő számos nemzetközi énekverseny díjazottja: ő lett a 2008-as "IV. Monte Carlo VOICE MASTERS" nemzetközi énekverseny női első helyezettje, a New Yorki székhelyű az IBLA Foundation által rendezett "XVI. IBLA GRAND PRIZE 2007." Ének- és Zeneversenyen kiemelt első díjasa lett (Top Prize), sőt még a Sosztakovics-, Verdi- és Giordano különdíjat is magáénak mondhatja. Valamint megnyerte a "Nemzetközi Monteverdi LOrfeo Énekversenyen, 2007 Verona/Mantova", Speranza szerepének kiemelkedő alakításával, és a "6. Renata Tebaldi Énekverseny 2006." abszolút első díjasa, elnyerve ezen felül a kitüntető "Év Hangja" különdíjat is. Mindezek mellett meg kell említeni még, hogy 2005-ben Bayreuth-i Ösztöndíjat nyert, továbbá a kortárs magyar zeneművek ihletett előadójaként 2002-ben és 2007-ben Artisjus-díjat kapott a Magyar Zeneszerzők Szövetségétől. Több alkalommal is nagy sikerrel szerepelt a csodálatos Carnegie Hall színpadán. 

Külföldi fellépéseinek helyszínei még (többek közt):
Tokyo, New York, Toronto, Nizza, Monte Carlo, Milano, Verona, Mantova, Ragusa, Nápoly, Moszkva, Barcelona, Hannover stb.  

Jelenleg szólistaként és előadásokban a Magyar Állami Operaház és más hazai és külföldi színpadokon szerepel New York-tól Budapestig.  

 

 

Előadások: