Tovább a tartalomhoz

Május 16-án Jovánovics György Kossuth-díjas szobrászművész lesz Bátori Éva beszélgetőtársa, de más vendégekkel is találkozhatnak az érdeklődők.

„2014-15-ös színházi szezonunk utolsó, egyben a következő évadot – melyben a magyar komolyzenei élethez kötődő képzőművészek lesznek beszélgetőtársaim – megidéző vendégem Jovánovics György Kossuth-díjas szobrászművész lesz. A 301-es parcellán 56-os mártírjainknak emléket állító híres alkotás megteremtője több szállal kötődik a muzsikához. Őt bízták meg a MÜPA hangversenytermét díszítő impozáns relifek terveivel, de színházi díszleteket is tervezett, itt nálunk az Operában is. Igazi intellektuális délutánunk lesz egy csodásan érdekes személyiség jóvoltából.” – Bátori Éva

A művész:
Dr. habil. DLA Jovánovics György professor emeritus, Kossuth-díjas szobrászművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára. Az MTA tagja, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia alapító tagja. Az utóbbi évtizedek magyar művészetének kiemelkedő jelentőségű alkotója, az Iparterv csoporthoz kötődő neoavantgard művészek egyik jelentős alakja. Többek között képviselte Magyarországot a velencei biennálén. Megalkotója a 301-es parcellában található 56-os mártírok tiszteletére fölállított alkotásnak.

A házigazda:
Bátori Éva, kiváló szoprán, a zenés beszélgetések megálmodója. Miután vendégét jól kifaggatta, közös muzsikálásra kérte, kávéra és süteményezésre hívja a jelenlévőket, akik a meghívott művész társaságában, kötetlen formában tovább folytathatják a beszélgetést.

A vendégek:
Az Operaház 1983-ban bemutatott Szöktetés a szerájból c. előadásához is Jovánovics György tervezte a díszletet. Ennek apropóján Rőser Orsolya Hajnalka Constanza áriáját adja elő, és vendégünk lesz még Farkas Katalin, aki az 1983-as premieren Blonde szerepét alakította.

Jegyár:
2.000 Ft/fő. Belépés megváltott jeggyel a Dalszínház utcai bejáratnál 15:45-től, helyfoglalás érkezési sorrendben.