Rendezvények a költészet napján és a hang világnapján

Új színek az Opera és az Erkel Színház műsorpalettáján: április 11-én a költészet napját, 16-án pedig a hang világnapját ünneplik az Opera énekesei színészek, könnyűzenészek és a tudományos élet jeles képviselőivel. 


Április 11-én, a koltészet napján az Opera Székely Bertalan termében 15 órától Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész zenés, rendhagyó irodalmi műsora várja a versek szerelmeseit, gordonkán közreműködik Négyessy Katalin. A szűk körű, ünnepélyes hangulatú délután operaházi művészek programjával folytatódik, 16.30-tól. A Magyar dalok magyar versekre című összeállításban XX. századi istenkereső költők megzenésített verseit hallgathatja meg a közönség. 

 

A költészet napja részletes programjáért kattintson IDE!

 

Európa-szerte április 16-án ünneplik a hang világnapját. A programok 14 órakor kezdődnek, amelyeket nagyszabású színpadi koncert zár neves könnyűzenei előadók és operaénekesek közreműködésével. Az Erkel új funkcióval felruházott emeleti büféjében először Dr. Mészáros Krisztina egyetemi docens és Prof. Dr. Hacki Tamás tudományos előadását hallgathatják meg az érdeklődők, majd 15 órától Szó és hang című verses összeállításával készül Huszárik Kata színművész és az Opera fiatal énekesei.

 

16 órától a legkisebbek is megünnepelhetik a hang világnapját, a színházteremben a számukra színpadra állított, nemrég hatalmas sikerrel bemutatott Parázsfuvolácska című előadás kezdődik. 18 órától együtt ünnepelnek az Operaház volt, jelenlegi és jövendő nagyjai.  A hang világnapjára az Opera legjelentősebb énekesei teszik fel a koronát, akik közül tízen adnak áriaestet, díszvendégként Rost Andreát köszönthetjük a színpadon. Az áriaest rendhagyó befejezéseként Magyarország jeles könnyűzenészei csatlakoznak az operaénekesekhez: Rúzsa Magdi, Pátkai Rozina és Miller Zoltán, aki édesapjával, a világhírű baritonnal, Miller Lajossal áll közönség elé.

 

Az első emeleti programok díjtalanul, nulla forintos jegyek megváltásával látogathatók, a nagyterembe a jegypénztárban válthatók jegyek, az esti koncertre egységes, 500 forintos áron.

 

A hang világnapja részletes programjáért kattintson IDE!