<< November >>
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Következő előadások:
CARMEN
Tannhäuser
A lakatlan sziget
 
Társulat
Művészek

Marc Mazuir | magánénekes |  

A párizsi és a genfi zeneakadémián végezte tanulmányait; részt vett Graziella Sciutti, Gabriel Bacquier, Nicolaï Gedda és Jan Blinkhof mesterkurzusain. 

Az Arany Hang versenyen elért győzelme után a Genfi Nagyszínházban mutatkozott be Janáèek Katia Kabanová, Monteverdi Poppea megkoronázása, Rossini A sevillai borbély és Berg Wozzeck c. operájában.  

Sok fontos operaházban lépett fel, úgy mint a bordeaux-i Operában, a torinói Teatro Regióban, a párizsi Opéra Comique-ban, az Opéra-Théàtre de Metz Métropolban, a Luxemburgi Nagyszínházban, a darmstadti, a montpellieri, a vichy-i, a lausanne-i, a roueni és a tours-i Operaházban.  

 

Főbb szerepei: 

Schaunard (Puccini: Bohémélet), Samuel (Verdi: Álarcosbál), Figaro (Rossini: A sevillai borbély), Dandini (Rossini: Hamupipőke), Alessio (Bellini: Az alvajáró), Főpap (Saint-Saëns: Sámson és Delila), Mephisto (Berlioz: Faust elkárhozása), Renato (Verdi: Álarcosbál), Amélia férje (Menotti: Amélia bálba megy), Escamillo (Bizet: Carmen), Pistola (Verdi: Falstaff), Germont (Verdi: Traviata), Enrico (Donizetti: Lammermoori Lucia), Alfio (Mascagni: Parasztbecsület), Mercutio (Gounod: Romeo és Júlia), Rigoletto (Verdi: Rigoletto), Apa (Humperdinck: Jancsi és Juliska) 

 

Escamillo szerepében a Világ Hangjai Fesztiválon mutatkozott be Saint-Denis-ben. 

A Genfi Nagyszínházban Janáèek Brouèek úr kalandjai c. operájában a költő, Svatopluk Èech szerepében lépett fel. 

A Radio France és Montpellier Fesztiválon Monsieur Chevreuse szerepét énekelte Louise Bertin Esmeralda c. operájának felvételén, valamint Germont szerepét a Traviatában a svájci Opera Digest-en.  

Több éven át fellépett a Compagnie du Ponant tengerjáróinak koncertjein. 

Az Avenches-i Operafesztiválon Enrico szerepét játszotta énekes-színészként  

a Lammermoori Lucia eredeti változatának Patrick Lapp és Jean-Charles Simon által rendezett előadásában, mely ötvözte az éneklést és a vígjátékot. 

Mindeközben számos koncertet adott Svájcban, többek közt a Szenvedély és erő - Az opera története című eredeti műsorral; valamint önálló énektanítási módszer fejlesztésén dolgozik. 

2014-ben fellép a lausanne-i Operában De Bretigny szerepében (Massenet: Manon), és Escamillóként a Magyar Állami Operaházban. Fellép majd az Opéra de Normandie-ban és a Luxemburgi Nagyszínházban Scarpia (Puccini: Tosca) szerepében. Ugyanebben a szerepben lép majd fel a Festival Luzonon és Chartres-ban Eve Ruggieri meghívására. 

 

Előadások: