Bach in the Subways


  •  
Az első hivatalos Bach in the Subways-performance 2011. március 21-én, Bach 326. születésnapján zajlott a New York-i metróaluljárókban: Dale Henderson csellóművész arra invitálta zenésztársait, hogy a nagy szerző műveit játsszák az aluljárókban. A projekt a következő években egyre nőtt, és 2015-re már 40 ország összesen 150 városa csatlakozott a megmozduláshoz, és többezer zenész játszotta Bach muzsikáit a járókelőknek — immár nem csupán aluljárókban, de metrókon, utcákon, kávézókban, állatkertekben, bevásárlóközpontokban is.
A Bach in the Subways egy meghívás. Meghívó zenészek számára, hogy közönségükkel szokatlanul tiszta és nyitott módon találkozzanak. És meghívó a közönség számára is, kiváltképp azon tömegeknek, akik egyébként nem hallgatnának élő klasszikus zenét, hogy megtapasztalják egy, a mainstreamtől elszigetelődött művészeti forma varázsát, és zenész és hallgató közvetlen találkozásának élményét.

A világméretű rendezvényhez most első alkalommal csatlakozik az Operaház is: 3 énekes és 6 zenész adja elő Bach Kávé-kantátáját a Kisföldalatti Opera megállójában.

Közreműködik: Váradi Zita, Cser Krisztián, Szappanos Tibor (ének), Bíró Zsófia (fuvola), Mihályi Éva, Dóczi Áron (hegedű), Botos Veronika (brácsa), Rózsa Richárd (cselló)
Karmester: Oberfrank Péter

Partnerünk: Bach Mindenkinek Fesztivál 

Ingyenes program.

Részletek

Helyszín
Kisföldalatti, Opera megálló
Dátum
2017. március 18.
Kezdés ideje
11:00
Befejezés ideje
11:30

Előadások

2017. március 18., szo, 11:00