Ratmanszkij / Prokofjev

Hamupipőke


A Mariinszkij Színház Balettegyüttesének előadása
  •  

A 236. évadánál tartó Mariinszkij Balettegyüttes története a 18. századtól elválaszthatatlanul összeforrott az európai táncművészet történetével; a 19–20. század fordulójától kezdve a műfaj legnagyobb sztárjai érkeztek a társulatból.
A Mariinszkij a klasszikus hagyományok megőrzése mellett a legújabb táncművészeti irányok felé is nyitott, dolgozott már a társulattal John Neumeier, William Forsythe, Angelin Preljocaj, Sasha Waltz, Wayne McGregor vagy Hans van Manen.
Prokofjev csodálatos balettmeséjének egyszerre klasszikus és merészen kísérletező koreográfiáját, az orosz–amerikai Alekszej Ratmanszkij munkáját 2002-ben mutatta be a társulat. Ratmanszkij, Valerij Gergijevvel szoros együttműködésben, a zenei anyag mélyrétegének feltárása nyomán alakította ki koncepcióját. A produkció a mai napig a Mariinszkij egyik legsikeresebb és folyamatosan repertoáron tartott balettelőadása.

Közreműködik: Marija Sirinkina / Nagyezsda Batojeva, Alekszandr Szergejev / Vlagyimir Skljarov, Jekatyerina Kondaurova, Mariinszkij Zenekar

Koreográfus: Alekszej Ratmanszkij
Zene: Szergej Prokofjev
Librettó Charles Perrault meséje nyomán: Nyikolaj Volkov
Díszlettervező: Ilja Utkin, Jevgenyij Monakov
Jelmeztervező: Jelena Markovszkaja
Világítástervező: Gleb Filstyinszkij

Karmester: Valerij Gergijev

A Mariinszkij Színház exkluzív partnere a VTB Bank, Yoko Ceschina és a Sberbank.

Az előadások a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezésében valósulnak meg.Előadások

2019. április 22., hét, 15:00
2019. április 22., hét, 20:00

Partner