Gaetano Donizetti

Roberto Devereux


Hangversenyszerű előadás, olasz nyelven, magyar és angol felirattal
A magyar anya és osztrák apa gyermekeként Pozsonyban született (s így szlovák állampolgárságú) Edita Gruberova csaknem 50 esztendeje a szopránéneklés csillaga. Egyedülálló munkálkodása a bel canto stílus reneszánszát hozta el, és az utóbbi esztendők operai meghívásai nyomán a művésznőt Magyarországon is tomboló szeretet veszi körül.
Ezúttal az Opera műsorán először szereplő Donizetti-operát, a Roberto Devereux-t hallhatják tőle és társaitól - s követhetik figyelemmel százak akár a parkból is, operapiknik-hangulatban.
A magyar anya és osztrák apa gyermekeként Pozsonyban született (s így szlovák állampolgárságú) Edita Gruberova csaknem 50 esztendeje a szopránéneklés csillaga. Egyedülálló munkálkodása a bel canto stílus reneszánszát hozta el, és az utóbbi esztendők operai meghívásai nyomán a művésznőt Magyarországon is tomboló szeretet veszi körül. Ezúttal az Opera műsorán először szereplő Donizetti-operát, a Roberto Devereux-t hallhatják tőle és társaitól - s követhetik figyelemmel százak akár a parkból is, operapiknik-hangulatban.

Donizetti: Roberto Devereux

Közreműködik: Edita Gruberova, László Boldizsár, Schöck Atala, Szegedi Csaba, Fried Péter (ének), a Magyar Állami Operaház Ének- és Zenekara
Karmester: Peter Valentovic

Partnerünk: BMW Group Magyarország

Részletek

Helyszín
Operaház
Dátum
2017. június 24.
Kezdés ideje
19:00
Befejezés ideje
22:00

Szereposztás

Karmester
Peter Valentovic
Erzsébet királynő
Edita Gruberova
Walter Raleigh
Fried Péter
Roberto Devereux
László Boldizsár
Cecil
Kóbor Tamás
Sarah
Schöck Atala
Nottingham hercege
Szegedi Csaba

Bemutató
2017. június 24.

Előadások

2017. június 24., szo, 19:00