Színházak Éjszakája


  •  

Idén rendhagyó módon az Erkel Színházban várjuk az éjszakai látogatókat, mégpedig az alábbi programokkal:

- PingPangPong – Puccini-hősök a közönség kezében – Színpad – 23:00; 00:00; 01:00
Interaktív operaelőadás 45 percben
Az idei évadban Puccinié a főszerep: mind a tizenkét operáját műsorra tűzi a Magyar Állami Operaház. Éppen ezért – áttekinthetően, dióhéjba sűrítve – megismertetjük nézőinket a Puccini-operák tipikus karaktereivel és életük jellemző kérdéseivel, melyekben azonban a döntés most a közönségre hárul: a vázolt megoldási lehetőségek közül a nagyobbat dobó csapat választhat.
Szerencse, eleve elrendeltetés vagy szabad akarat – a szerelmes Puccini-hősök Önöktől várják sorsuk alakulását, jobbra vagy rosszabbra fordulását.
Rendező és narrátor: Aczél András

- Operatipptúra – Előcsarnok – 22:00–02:00
Tízpróbás operatotó nem csak rettenthetetlen rajongóknak: tippeljen helyesen érdekes operaügyi kérdésekben, majd találja el a gonoszokat, és ajándék CD-vel jutalmazzuk!

-Hanghatározó – Előcsarnok és Kodály-terem – 22:00–02:00
Mi fán terem a hőstenor? Az egyes énekhangfajokat családfába rendezve az Előcsarnokba ültettük, hogy jól hallható és látható módon eligazítást nyújtsanak az énekhangok világában. Egyben saját hangját is felmérheti végre a Kodály-teremben, sokat hallott korrepetitorunk szakértő segítségével. Ha mindezzel nem érné be, színezzen koloratúr szopránokat festőmesterünkkel!

- Operakaraoke – Bernáth-büfé – 22:00–02:00
Nem kell Florence Foster Jenkinsnek lennie ahhoz, hogy kedvenc operaslágereit (meg)értő közönség előtt adhassa elő! A csodálatos Bernáth-büfé karaokeklubbá alakul, ahol Kristóf István énekművész vezetésével a legnépszerűbb áriák és duettek közül válogathat.

A program ideje alatt az Előcsarnokba átszervezett Művészbüfé várja kedves vendégeit (Figyelem! Ügyelők hallótávolságban!)

Színházak Éjszakája-karszalaggal egy alkalommal 10 % os kedvezményt biztosítunk nézőink számára a 2018/19-es évad bármely előadására.Előadások

2018. szeptember 22., szo, 22:00