Toldy Mária80 – Jubileumi gálaest


  •  
Toldy Mária, a 60-as évek ünnepelt előadója és énekese, 2018. május 3-án ünnepli 80. születésnapját. Ennek alkalmából szeretettel vár mindenkit jubileumi gálaestjére, ahol neves tanítványai és családtagjai lépnek színpadra egy nagyszabású színpadi show keretében.

Karmester, zenei rendező: Malek Miklós zeneszerző
Fellépnek: Bereczki Zoltán, Feke Pál, Malek Andrea, ifj. Malek Miklós, Vágó Zsuzsa és más tanítványok.
Közreműködik: Stúdió11 zenekar, kibővítve vonósokkal, fúvósokkal, ütősökkel és kórussal
További fellépő: Octovoice Énekegyüttes
Az estet moderálja: Csonka András és Szulák Andrea

Toldy Mária nevéhez több száz magyar dal életre keltése fűződik, köztük megannyi máig népszerű sláger, melyeket itthon és külföldön, lemezeken, tv- és rádióműsorokban egyaránt őriz a közönség, a szakma és a köztudat. Hangszíne, megjelenése és egyéni előadásmódja korának meghatározó művészévé tették, nem véletlen, hogy rajongói máig kitartanak mellette. Dalainak többsége ma is él, sokat közülük fiatal tehetségek is énekelnek újrahangszerelve. Karrierjének fontos állomása volt, hogy megnyerte kétszer a hazai Táncdalfesztivált, a Rövid az élet, ill. a Más ez a szerelem című dalaival. Népszerűsége csúcsán, a 70-es évek közepétől a tanítás felé fordult, felismerve a kor akkor még gyerekcipőben járó új zenei műfajának, a musical jelentőségét és nagy jövőjét. Elmélyülve az új anyag megismerésében, az abban megjelenő énekmód elsajátításában, valamint továbbadásában, megalapította a hazai musicaloktatás első iskoláját, melyet máig sikerrel működtet.
Túlzás nélkül állítható, hogy a mai magyar zenés színpad művészeinek döntő hányada az ő kezei közül került ki, de tanítványainak száma Európa színpadjain is jelentős.
Munkásságát számos elismerés kísérte – legutóbb Megyei Prima Díjat kapott –, emellett a legnagyobb színházak (Madách Színház, Budapesti Operettszínház, Magyar Állami Operaház stb.) a mai napig kikérik véleményét, igényt tartanak együttműködésére. Hírneve, szakmai empátiája egyedülálló, de a munkásságát összefoglaló jubileumi koncertje eddig még nem volt.
Kivételes életmű, ragyogó példa, tisztes és még aktív életkor. Ennek a kivételes művésznek és pedagógusnak az életpályáját koronázza meg a gálaest, ahol rajongói, növendékei és kollégái egyaránt kifejezhetik tiszteletüket, szeretetüket. Nem véletlenül lett az Erkel Színház az est színhelye, hiszen élete legnagyobb sikereit itt aratta.

A koncert az Exigent-Art Kft. szervezésében valósul meg.Előadások

2018. május 07., hét, 19:30