Ybl204 - Mahler és kora


  •  

204 éve született Ybl Miklós, tiszteletére idén is folytatjuk az ünneplést Ybl-díjazottak, építőművészek és mérnökök körében.
Születésének 4 évvel ezelőtti bicentenáriumán hangversennyel emlékeztünk meg a magyar építészlegendáról, aki nemcsak az egyik fő művét, az Operaházat, hanem a Várkert Bazárt, a Szent István Bazilikát és az Erzsébet téri Danubius kutat is örök érvénnyel hagyta az utókorra. Az est vendégei maguk is Ybl-díjazottak, mérnökök és építőművészek voltak, s azóta e hagyományt őrizvén igyekszünk az építész szakma ünnepévé varázsolni az áprilisi Ybl-hangversenyt.
Az Ybl Miklós-díjat a legalább tizenöt év kimagasló egyéni – önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó – építészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozzák.
A koncertet megelőzően, a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan zajlik az építészeti tevékenységért kapható legrangosabb hazai kitüntetésnek számító szakmai elismerés átadása: a díjazottaknak ezen ünnepi eseményen is tapsolni lehet.


Bartók: Két kép 
Hubay: 3. (g-moll) hegedűverseny
Mahler: I. szimfónia

Közreműködik: Kállai Ernő (hegedű)
Karmester: Kocsár Balázs
Házigazda: Morvai Noémi (MTVA)

Partnereink: Ybl Egyesület, Magyar Építész Kamara és Magyar Építőművészek SzövetségeElőadások

2018. április 23., hét, 19:30