Operaház - Parázsfuvolácska

2014 március 30-ától újra hatalmas gyerekhadak foglalhatták el az Erkel Színházat. A varázsfuvola kifejezetten nekik szánt, rövidített változata, a Parázsfuvolácska a legfiatalabb operaénekes-generációval került színre, az előadás igazi különlegessége azonban az Artistaképző Intézet növendékeinek részvétele. Az Erkelben Toronykőy Attila rendező csinálta a cirkuszt.

További ajánlataink

A kékszakállú herceg vára, Vértelenül (Senza sangue)

A Kékszakállú100 rendezvénysorozat keretében, az új Kékszakállú-bemutató estéinek első felvonásaként látható Eötvös Péter Vértelenül (Senza sangue) című műve az Erkel színpadán. Eötvös Péter: Vértelenül (Senza sangue) Karmester:Eötvös Péter A férfi: Szegedi Csaba A nő: Meláth Andrea Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára Karmester: Eötvös Péter Judit: Komlósi Ildikó Kékszakállú: Palerdi András Zeneszerző: Bartók Béla Szövegíró: Balázs Béla Rendező: Kasper Holten Díszlettervező: Steffen Aarfing Világítástervező: Ulrik Gad Dramaturg: Kenesey Judit Bővebben: http://www.opera.hu/musor/megtekint/vertelenul-senza-sangue-a-kekszakallu-herceg-vara-2017/ Premier: 2018. május 24.

Kékszakállú100

2018. május 24-én pontosan 100 éve lesz annak, hogy bemutatták Bartók egyetlen, ám világhírű operáját, A kékszakállú herceg várát a Magyar Állami Operaházban. A jubileum tiszteletére az évforduló és június 5. között az Opera két ikonikus rendezést megidézve és egy vadonatúj produkciót is színpadra állítva mutatja be a darabot, minden alkalommal egy-egy kortárs párdarab koncertszerű előadásával. Bővebb információ: http://www.opera.hu/v/kekszakallu100-centenariumi-fesztival-az-erkel-szinhazban/

Hozzászólások