Folytatódik a Ringató online sorozata

Article cover picture

2020. november 5-étől újra jelentkezik Ringató című sorozatunk, a vírushelyzetre való tekintettel ezúttal is online. A játékos, zenés foglalkozások kéthetente 11:00 órától az Opera YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

A program tavasszal költözött át a virtuális térbe, ahol az Erkel Színházban már megszokott szeretetteli légkör fogadja a babákat és szüleiket a képernyő előtt. A 0-3 éveseknek ajánlott, Ujvári Klára instruktor vezette foglalkozásokon a legkisebb korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülők a kodályi elvek alapján. A program egyaránt szól azoknak, akik szívesen énekelnek, vagy éppen az éneklésben bátortalanok, és épp ezért vagy ennek ellenére úgy érzik, fontos, hogy a művészet eszközeivel neveljünk, és szívesen bővítenék dalkincsüket.

A repertoárt elsősorban magyar népdalok alkotják, de más népek dalai vagy épp komponált dalok is szerepelnek benne. A zenés, közös játékok nemcsak a szülő-gyerek kapcsolatot erősítik, hanem a mozgás- és beszédfejlődést is fejlesztik, továbbá a memóriát és a kifinomult hallást is csiszolják. A Ringatós videók a nap közben keményen dolgozó apáknak is hasznosak lehetnek, hiszen munka után vagy hétvégén is visszanézhetők. A kismamákat is szívesen várják a számítógép elé, hiszen ahogy Kodály Zoltántól tudjuk, a zenei nevelést már a gyermek születése előtti kilenc hónapban el kell kezdeni.

Első őszi foglalkozás: 2020. november 5. 11:00
További tervezett adások: 2020. november 19., december 3., 17.

A videók az alábbi linken lesznek elérhetők, ahol a korábbi adások is visszanézhetők:

Ringató online

More news