Ókovács Szilveszter avatta fel Puccini új szobrát

Article cover picture

2018. január 20-án a XXII. kerületi Jótékonysági Polgári Bálon Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója avatta fel Giacomo Puccini szobrát.

A ceremónia annak a 2013-as akciónak volt a folytatása, amelyről anno – többek között – az Opera magazin is hírt adott. (A cikk a mellékelt dokumentumban olvasható.) Ahogy 2013-ban Wagner szobrát, 2017-ben is Huber József szobrászművész alkotását leplezte le a Főigazgató, Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Németh Zsolt külügyi államtitkár és Békési Imre, a Záborszky Pince tulajdonosa társaságában. 

A Puccini-szobor megrendelője és kiállítója is Békési Imre, aki számos esetben támogat karitatív célú operalátogatásokat – hamarosan egy Pomádé király új ruhája előadás 500 gyermekjegyét is finanszírozza –, köszönetünk jeleként vette át a MagyarOpera200 box egyik példányát, amelyben 53 korong sorakozik, 35 magyar opera felvétele. 

Ókovács Szilveszter az avatóbeszédben kitért arra, hogy az Opera következő évadában kiemelt szerep jut a zeneszerző-óriás munkássága előtti főhajtásnak, ugyanakkor melegen üdvözölte a Jótékonysági Polgári Bál célját, a kárpátaljai magyar családok megsegítését, hiszen az Opera nagy karavánja, a Kárpát-Haza OperaTúra február 6-án és 7-én éppen oda, Ungvárra viszi el Erkel: Hunyadi László és Lehár-Hynd: A víg özvegy c. előadásait. A Puccini előtti tiszteletet egy áriával is kifejezte a Magyar Állami Operaház: Szemere Zita szoprán énekesnő Lauretta áriáját szólaltatta meg, főigazgatói zongorakísérettel.

Downloads

Opera_Magazin_8.pdf