A cremonai hegedűs az M5 műsorán 2021. szeptember 19-én

Cikk borítókép

2021. szeptember 19-én (vasárnap) 22:05-től látható felvételről Hubay Jenő A cremonai hegedűs című vígoperája az M5 műsorán.

Cremona városa pályázatot ír ki egy mesterhegedű elkészítésére. Nagy a tét: a nyertes nemcsak egy aranyláncot, hanem Ferrari mester gyönyörű lányának a kezét is elnyeri A cremonai hegedűs című opera szerint. A darab olyan vonzó világba kalauzolja el nézőit, ahol a szerelmi háromszög az emberi jóság és önfeláldozás hatására oldódik fel. A mű Hubay Jenő legnépszerűbb operája, melyet 1894-ben mutattak be Budapesten. Ünnepi alkalmakkor maga a zeneszerző játszotta benne a nevezetes hegedűszólót. 

Az Opera új produkcióját a Simona nénit is jegyző alkotói gárda, Varga Bence rendező, Fekete Anna díszlettervező, Schütz Nikolett jelmeztervező vitte színpadra Galambos Attila új magyar szövegével 2021. januárjában.

Az opera főszerepeit Köpeczi Sándor (Ferrari mester), Sáfár Orsolya (Giannina), Ninh Duc Hoang Long (Sandro), Sándor Csaba (Filippo) és Palerdi András (Polgármester) alakítják, a hegedűszólót Dimcevski Alexandre adja elő, Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karigazgató: Csiki GáborDohnányi Olivér vezényli.

A felvétel 2021. január 31-án készült az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termében.

Fotó: Nagy Attila

További híreink

2022. január 4. 10:25

Próbatánc a Magyar Nemzeti Baletthez 2022

A Magyar Állami Operaház 137 éves balettegyüttese, a Magyar Nemzeti Balett próbatáncot hirdet vízumkötelezettség függvényében azonnal, illetve 2022. július 15-től …