A Francia Múzsa Szezonja – 2020/2021

Cikk borítókép

A Magyar Állami Operaház tekintettel a COVID-19 járvány ismételten növekvő esetszámaira, valamint arra, hogy törzsközönségének tekintélyes része a fokozottan veszélyeztetett korosztályba tartozik, nézői és művészei védelme érdekében az alábbi intézkedéseket hozza a 2020/21-es, A Francia Múzsa Szezonja tematikus évadával kapcsolatban.


Az Opera alábbi 2020. szeptemberi előadásokra értékesít jegyeket:

2020. szeptember 11. Eiffel Műhelyház – Kaktuszok (modern balett-est:  Trois Gnossiennes, Örvény, 5 tangó, Cacti – magyarországi bemutató)
2020. szeptember 15. Erkel Színház – R. Strauss: Salome (premier)
2020. szeptember 16. Eiffel Műhelyház – Heggie: Ments meg, Uram! / Dead Man Walking (magyarországi bemutató)
2020. szeptember 21. Eiffel Műhelyház – Testoni: Fantasio / Fortunio (magyarországi bemutató)
2020. szeptember 24. Erkel Színház – Messerer / Krein: Laurencia
2020. szeptember 25. Eiffel Műhelyház – Monteverdi-Bella: Poppea megkoronázása (ősbemutató)
2020. szeptember 26. Eiffel Műhelyház – Puccini: Edgar (operaelőadás)

A premiereket megelőző Hangolókat leszámítva az Opera szeptemberre tervezett minden további kísérőrendezvénye, különleges eseménye, ifjúsági és beavató programja elmarad.

A 2020 októberére tervezett előadásokat megtartjuk (az OperaKaland kivételével) az alábbiakban részletezett óvintézkedések betartása mellett. A jegyvásárlás ezekre az előadásokra szeptember 2-án kezdődik jegypénztárainkban és online.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében a Magyar Állami Operaház az alábbi intézkedéseket hozza:

1. 2020. szeptember 1-jétől játszóhelyeink teljes területén kötelező az arc és a száj eltakarására alkalmas maszk viselése.
2. Nézőink számára kézfertőtlenítőket helyezünk ki a bejáratoknál.
3. Az előadásokat tünetmentes nézők látogathatják. Munkatársaink jogosultak a nézők testhőmérsékletének ellenőrzésére.
4. Előadások előtt a kapukat 45 perccel megnyitjuk annak érdekében, hogy csökkentsük a sorban állás idejét.
5. 2020. október 1-jétől játszóhelyeinken (Erkel Színház, Eiffel Műhelyház) a nézőtéren két (egy háztartáshoz tartozó) személy foglalhat egymás mellett helyet, mellettük mindkét irányban két hely kimarad, valamint a szomszédos sorokban az előttük és mögöttük lévő két hely is üresen marad. Jegytérképünket ennek megfelelően alakítjuk ki, így nézőink vásárláskor már csak az elfoglalható helyekből tudnak választani. (Kettőnél több jegy vásárlása esetén is érvényes az szabály, hogy minden két ülés után kettő kimarad. Ennek betartását a nézőtéri ügyelők folyamatosan ellenőrzik. Szeptemberi előadásainkon nézőink az ültetők segítségével igény szerint elfoglalhatnak olyan szabadon maradt helyeket, melyek távolabb esnek más nézőktől.)
6. Ruhatárainkat zárva tartjuk, nézőink bevihetik kabátjukat és táskájukat a színházterembe, ezeket a mellettük lévő üres helyeken elhelyezhetik.
7. Kérjük, hogy amennyiben tehetik, online felületeinken vásárolják meg jegyeiket.

A 2020. szeptemberi és októberi, saját szervezésű előadásainkra a 2019/20-as évadra bérlettel rendelkező vásárlóink 25%, bérlettel nem rendelkező vásárlóink 15% kedvezménnyel válthatnak jegyet az Erkel Színházban. Az Eiffel Műhelyházban tartott saját szervezésű előadásainkra minden vásárlónk 50% kedvezménnyel válthat jegyet. Egy előadásra egy vásárláskor maximum 2 db kedvezményes jegy váltható. Amennyiben valamely ingyenes programunk regisztrációhoz kötött, részvételi szándékukat honlapunkon, az adott programnál található „regisztráció” gombra kattintva jelezhetik.

Felhívjuk Tisztelt Bérlettulajdonosaink és Bérletvásárlóink figyelmét, hogy bérleteket 2020. december 31-ig nem árusítunk. Novemberi programjainkról 2020. október 1-jén adunk tájékoztatást.

Jegyek az interneten a jegy.opera.hu oldalon, valamint személyesen az Opera Értékesítési Centrumban hétköznap 9:00-14:00 között (1061 Budapest, Hajós utca 13-15. / földszint I. 90-es kapucsengő), az Operaház OperaShopjában minden nap 12:00-17:00 között (1061 Budapest, Andrássy út 22., bejárat a Dalszínház utcai Szfinx-terasz felől), az Erkel Színház jegypénztárában hétfőtől péntekig 10:00-18:00 között (előadások napján az első szünet végéig), az Eiffel Műhelyházban pedig előadások napján a kezdés előtt egy órával az első szünet végéig lesznek válthatók.

Az évad részletes programja a mellékelt műsorkalendáriumban megtekinthető.

Letölthető anyagok

2020_21_musorkalendarium_okt.pdf