A Sztárgála az Eiffel parkjában című koncert az M5 műsorán 2023. március 26-án

Cikk borítókép

2023. március 26-án (vasárnap) 21:00 órától látható a Sztárgála az Eiffel parkjában című nagyszabású szabadtéri koncert felvétele, amelyen kiváló magyar énekesek mellett a nemzetközi színpadok két csillaga, Patricia Petibon és Lawrence Brownlee lépett fel.

Patricia Petibon mintegy negyedszázados pályafutása alatt a szoprán fach legsokoldalúbb előadói közt vált ismertté, akiknek gazdag repertoárja a barokktól a kortárs zenéig terjed, és kiemelt helyet foglalnak el benne a francia operairodalom mellett Mozart, Verdi, vagy akár spanyol dalszerzők művei. Az örökké fiatalos díva rugalmas, gazdag díszítésekre alkalmas hangját Barcelonától Bécsig, Párizstól Milánóig a legrangosabb operaházakban és a legváltozatosabb szerepekben tette próbára a közönség nagy megelégedésére. A bársonyos hangjával és jó megjelenésével az Atlanti-óceán mindkét partján sikert sikerre halmozó Lawrence Brownlee 2002-ben a Virginiai Operában debütált A sevillai borbély Almaviva grófjaként, mely szerep csakhamar védjegyévé vált, csaknem 20 éves pályafutása során a New York-i Metropolitantől a Bécsi Állami Operaházig több rangos dalszínházban megformálta. Az elmúlt évtizedben elsősorban a bel canto, ezen belül is Rossini és Donizetti művei váltak a lírai tenor védjegyévé. Közös koncertjükön mindkét művész ízelítőt ad legkedvesebb szerepeiből, így elhangzanak többek közt a Faust, Az ezred lánya, a Rigoletto és a Traviata részletei, emellett az énekesek európai és amerikai szerzők dalaiból is válogatnak.

A koncert első felében a magyar művészeké a főszerep: Ádám Zsuzsanna, Bakonyi Marcell, Fokanov Anatolij, Fürjes Anna Csenge, Heiter Melinda, Horti Lilla, Kelemen Zoltán, Kriszta Kinga, Mester Viktória, Pataky Dániel, Rőser Orsolya Hajnalka, Sáfár Orsolya és Szemerédy Károly Bizet, Erkel, Gershwin, Mozart, Puccini, ifj. Johann Strauss és Verdi népszerű operaslágereivel lépnek színpadra. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karigazgató: Csiki Gábor) Kocsár Balázs, Medveczky Ádám és Tóth Sámuel Csaba vezényli.

A felvétel 2021. augusztus 21-én készült az Eiffel Műhelyház Kodály Zoltán parkjában.

Fotó: Rákossy Péter

További híreink