Az Olasz Estély Sonya Yonchevával az M5 műsorán 2023. június 25-én

Cikk borítókép

2023. június 25-én (vasárnap) 19:55-től látható felvételről az Olasz Estély, amelynek sztárfellépője Sonya Yoncheva volt.

Az Olasz Estély a "Puccini Itáliája"-évad egyik kiemelkedő eseménye volt. A világhírű bolgár szoprán, Sonya Yoncheva először lépett fel Budapesten, hogy ő legyen Puccini "hangja" ezen az estén. A gyönyörű hangú, szépséges díva mellett közreműködtek az Opera vezető szólistái, a Magyar Nemzeti Balett tagjai, a Magyar Nemzeti Balettintézet kis növendékei, szerepet kapott az Opera Énekkara és Gyermekkara, az egész estét motorizáló Opera Zenekarral együtt. A nyitótáncot azok a vállalkozó kedvű ifjak adták elő, akik még az operaházi hagyomány jegyében rászántak az életükből egy hónapot arra, hogy profiktól tanulhassanak keringőzni.

A műsorban Puccini-áriák mellet részletek csendülnek fel többek között Leoncavallo, Giordano, Ponchielli, Mascagni, Cilea és Verdi népszerű műveiből. 

Az est házigazdái: Morvai Noémi és Ókovács Szilveszter
Zongorán közreműködik: Foskolos Bettina
A gyermekkar vezetője: Hajzer Nikolett
Karigazgató: Csiki Gábor
Karmester: Kocsár Balázs
A rendező munkatársa: Kováts Andrea
Rendező: Almási-Tóth András és Solymosi Tamás

A felvétel 2019. március 2-án készült az Erkel Színházban.

Fotó: Csibi Szilvia

További híreink

2023. november 30. 15:02

OperAkadémia Plusz 2024 felhívás

A Magyar Állami Operaház 30 órás, akkreditált továbbképzés-sorozata, az OperAkadémia folytatása, az OperAkadémia Plusz 2024 februárjában ismét szeretettel várja az …