Közlemény

Tisztelt Közönségünk!

Magyarország Kormányának az ukrajnai háborús helyzettel összefüggő, átfogó gazdasági intézkedései nyomán a fenntartó minisztérium a Magyar Állami Operaházat 600 millió forintos elvonásról értesítette. A korábbi és a várható további megtakarítási intézkedések nyomán az OPERA a 2022-es évre összességében bő 1 milliárd, a 2023-as évre egyelőre 500 millió forint nagyságrendű elvonással számol. Mindezeken felül dalszínházunkra az utóbbi időszakban további rendkívüli terhet rótt a közüzemi költségek növekedése, valamint a valutaárfolyam-mozgásoknak való kiszolgáltatottság.

Az említett okokból a Magyar Állami Operaház 2022/2023-as évadtervében az alábbi módosításokra kényszerül:

  • Az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termébe meghirdetett felnőtt előadások elmaradnak. (A törlés nem érinti a gyermekprogramok közül a KisHattyúk tava és a János vitézke c. előadásokat, valamint a Makrancos királylány és a KisCsipke című produkciók bemutatóját, amelyek mindegyike a Bánffy Miklós teremben valósul meg. Ugyancsak megvalósul a (K)Eiffel Jancsi tematikus épülettúra, valamint a Lázár Ervin Program Dido & Aeneas és A csengő c. előadásai.)
  • Az elmaradó premiereket (Az ötödik pecsét, Artaban, Orfeusz & Euridiké, Tankréd & Klorinda) az OPERA három éven belül, egyik későbbi évadában pótolja.
  • A János vitéz-premier két operaházi előadása előbemutató formájában valósul meg.
  • A törlés érinti a 2023-ra tervezett Primavera Fesztivál, TáncTrend és Pas De Quatre előadásait is.
  • 2022. október 1-jére meghirdetett Mahler VIII. szimfónia az Eiffel Műhelyházból az Operaházba kerül át.
  • A Sztárest zongorával c. sorozatból elmarad Olga Peretyatko 2022. október 1-jére és Ferruccio Furlanetto 2023. június 9-ére meghirdetett operaházi estje.

A megváltott jegyeket, bérleteket és bérlethányadokat a megvásárlás formájában az OPERA visszafizeti. Az online vásárolt jegyek és bérletek visszatérítése automatikusan elindul, a banki átutalási idő max. 30 nap.
A jegypénztárakban megváltott jegyeket készpénzben vagy kérésre átutalással fizetjük vissza, nyitvatartási időben, a Hajós utcai OPERA Értékesítési Centrumban és a Magyar Állami Operaház jegypénztárában. A jegyek árát és a bérlethányadokat 2022. december 31-ig áll módunkban megtéríteni.

A visszaváltott jegyek, bérletek és bérlethányadok értéke további operaházi előadásokra kedvezményesen levásárolható – az OPERA a visszaváltott jegyekkel megegyező számban 20% kedvezményt biztosít operaházi jegyvásárlás esetén a 2022/2023-as évadra.

Bővebb információval munkatársaink a jegy@opera.hu e-mail-címen és a +36 1 332-7914-es telefonszámon tudnak szolgálni.

A változások kapcsán kérjük tisztelt nézőink szíves megértését!
Opera Kommunikáció

További híreink

2023. szeptember 29. 13:50

Próbatánc a Magyar Nemzeti Baletthez (2024)

A Magyar Állami Operaház 139 éves balettegyüttese, a Magyar Nemzeti Balett próbatáncot hirdet vízumkötelezettség függvényében azonnal, illetve 2024. július 15-től …