Karol Józef Wojtyła

Az aranyműves boltja – ONLINE közvetítés

mix színházi előadás 12

április 3., szombat 19:00

Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem

Elmélkedés a házasság szentségéről Krzysztof Penderecki zenéjével, egy részben, magyar nyelven

Videótanulmány egy készülő előadáshoz

Az Erkel Színház „otthonául” szolgáló tér névadója komoly irodalmi munkák szerzője, és erősen kötődött a színház világához: a későbbi II. János Pál pápa egyetemi évei alatt irodalmi esteket szervezett, több színjátszó társulatnak tagja, vezetője volt. Az aranyműves boltja című 1960-as verses dialógusának középpontjában három pár áll, akik jegygyűrűért mennek az aranyműves boltjába. A filozofikus szöveg a párok történetének bemutatásán keresztül járja körül a szeretet és a házasság szentségének témáját. Az Opera előadásában a lengyel „drámaíró” mellé a Wojtyłával barátságot ápoló, mindig különleges hangzásvilágot létrehozó, a közelmúltban elhunyt kortárs lengyel zeneszerzőt, Krzysztof Pendereckit „hívjuk” társul, hogy művei kísérjék a prózai színészek játékát.
A három idősíkon játszódó mű egymásba fonódó monológokon keresztül adja ki három pár történetét, rajtuk keresztül beszél az emberi kapcsolatok sokféleségéről és változékonyságáról, a választás lehetőségéről, az összetartozás és a szeretet fontosságáról

Partnerünk a székesfehérvári Vörösmarty Színház.

Az előadás ingyenesen elérhető 2021. 04. 03. 19:00-től 2021. 04. 05. éjfélig az Operaház Facebook oldalán és az Origo.hu oldalon.

Részletek

Helyszín
Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem
Dátum
2021. április 3.
Kezdés ideje
19:00
Befejezés ideje
20:30
Zeneszerző
Krzysztof Penderecki
Drámaíró
Karol Józef Wojtyła
Magyar szöveg
Balássy Péter
Zenei vezető
Dobszay Péter
Rendező, látványtervező
Szikora János
Rendezőasszisztens
Magyar Orsolya
Karigazgató
Csiki Gábor

Előadások

Bemutató: 2021. április 3.

Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem