Vetési A. / Kovács A. P. / Sarkissova K. / Animal Cannibals

Itthon maradok / Joyful!

kortárs balett 12

október 17., szombat 19:00

Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem

Balett egy felvonásban

A stand-up és a tánc találkozása ez az este, melynek egyik részében a népszerű humorista, Kovács András Péter alias KAP szórakoztatja a közönséget. A stand-up komikus a másik részben is szerepet kap, hiszen karanténslágerére koreográfia készül, mégpedig a Magyar Nemzeti Balettintézet moderntánctanára, Vetési Adrienn elképzelése alapján. A folytatásban a Magyar Nemzeti Balett első táncosnője, koreográfusa, Sarkissova Karina alkotja meg azt a darabot, amely a gospel, a spirituálék világából merít: a bensőséges, díszítményes kezdet nagy ünneplésbe, napsütéses és dinamikus hálaadó tablókba torkollik. Az Animal Cannibals közreműködésének köszönhetően az amerikai zenekultúra egyik meghatározó műfaja, a rap színesíti az est hangulatát.

Részletek

Helyszín
Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem
Dátum
2020. október 17.
Kezdés ideje
19:00
Befejezés ideje
20:10

Vetési Adrienn / Kovács András Péter

Itthon maradok

Koreográfus
Vetési Adrienn
Zeneszerző
Kovács András Péter

Kovács András Péter

Utazás a nappaliban

A humorista két hónapig otthon volt a családjával, és egy számára új, ismeretlen világot fedezett fel. A délelőttöket eddig a gyerekek iskolával és óvodával töltötték, a délutánokra pedig sokszor vidéki utak jutottak. Most azonban öt ember együtt, egymás számára látta el azokat a feladatokat, amelyekre korábban egy egész világ jutott. Hogyan lehetsz egyszerre tanító, dadus, szakács, kertész, edző, cserkészparancsnok, menedzser és művész? Mire tanítottad meg a gyerekeidet, és mire tanítottak meg ők téged? Valóban ismered azokat, akiket a legjobban ismersz? Ezekkel a kérdésekkel mindannyian szembesültünk tavasszal - most pedig hallhatjuk András válaszait.
Közreműködik
Kovács András Péter

Sarkissova Karina / Animal Cannibals

Joyful!

Az Észak-Amerikába hurcolt afrikai rabszolgák utódai a gospel, a spirituálé világán keresztül élik meg hitüket; itt a bensőséges kezdet gyakran ünneplésbe, napsütéses és dinamikus hálaadásba torkollik. Ez a világ jelenik meg a táncesten. A koreográfiát a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosnője, Sarkissova Karina alkotja meg. Az Animal Cannibals közreműködésének köszönhetően az amerikai zenekultúra másik meghatározó műfaja, a rap is színesíti majd az estet.

Zenéjét összeállította
Animal Cannibals
Koreográfus
Sarkissova Karina
Közreműködik
Kozma Orsi Jónás Gabriella Tibes
Próbavezető balettmester
Rujsz Edit

Előadások

Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem
Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem
Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem