Margitsziget

Operagála Aida Garifullinával

koncert

augusztus 2., kedd 20:00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Margitsziget minden nyáron különleges Operagálával várja az opera szerelmeseit. A gálák különlegessége, hogy évről-évre neves világsztárokat hívnak meg, akik jelenlétükkel, hangjukkal és tehetségükkel még emlékezetesebbé varázsolják az estét.
A 2022-es gála sztárvendége a fiatal tatár szoprán, Aida Garifullina lesz, aki mára a legnagyobb operaházak és koncerttermek csillaga lett, és akit a világsajtó egyszerűen csak „a kazáni énekesmadárnak nevez, akinek lábai előtt hever a világ”.
Karrierje során olyan partnerekkel lépett már fel, mint Zubin Mehta, Dmitri Hvorostovsky, Andrea Bocelli, Plácido Domingo és Juan Diego Flórez. Hangját a mélység, a melegség és a gyengédség teszi összetéveszthetetlenné. Ízlése, stílusa, visszafogott, érzelmessége természetes szépségével együtt az opera egyik legelbűvölőbb alakjává teszik.
Budapesti szereplése előtt énekel Bécsben Gildát a Rigolettóban, Berlinben Liùt a Turandotban, Münchenben Musettát a Bohéméletben. A magyar közönség elé Puccini, Verdi, Gounod, Bellini legszebb áriáival lép majd Brickner Szabolcs közreműködésével, a Magyar Állami Operaház Zenekarának kíséretével és Pier Giorgio Morandi vezényletével.

Részletek

Helyszín
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Dátum
2022. augusztus 2.
Kezdés ideje
20:00
Befejezés ideje
22:30

Előadások

Bemutató: 2022. augusztus 2.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad