WORLD VOICE DAY 2022 – A Hang Világnapja

koncert
A Hang Világnapja 1999 óta évente megrendezésre kerülő rendezvénysorozat, amely azt hivatott demonstrálni, milyen fontos szerepet játszik mindennapi életünkben az emberi hang mint a kommunikáció egyik fő eszköze, amellyel oly sok tudományág is foglalkozik. Április 16-án világszerte koncerteken, szakmai előadásokon és más programok százain vehetnek részt az érdeklődők. A Magyar Állami Operaház 2014-ben csatlakozott a World Voice Day rendezvényeihez dr. Mészáros Krisztina PhD, a Magyar Onkológiai Intézet főorvosa, az ELTE címzetes egyetemi docense, a Magyar Fül-, Orr-, Gége-, Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesületének vezetőségi tagja, a Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság vezetőségi tagja és Bátori Éva Érdemes és Kiváló Művész, a Magyar Állami Operaház énekmestere, a WVD szakmai vezetői jóvoltából. Esti koncertünk új színfoltot hoz, hiszen a profizmus és az amatőr éneklés érdekes ötvözete kerül színpadra: „civilek” a fürdőszoba helyett az Eiffel színháztermében énekelhetnek operarészletet öt ismert énekművésszel, zongorakísérettel.

A Magyar állami Operaház idén is készül a Hang Világnapjának megünneplésére.
Beszélgetésre hívja a hangképző énekmestereket, diszvendég Sümegi Eszter Kossuth-díjas művésznő.
Koncertlehetőséget ad a Dalmaraton különdíjasainak és azon amatőr énekeseknek, akik egy többfordulós megmérettetés után az Opera vezető művészeivel léphetnek együtt színpadra.
Áriák és duettek hangzanak el a romantikus operairodalom legszebbjeiből, de a szláv repertoár sem maradt ki, sőt a könnyedebb hangvétel is megjelenik koncertünk végén.

Előadások

Eiffel Műhelyház – Mozdonycsarnok
Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem
Eiffel Műhelyház – Mozdonycsarnok