Műsorváltozás – Nabucco-keresztmetszet és Verdi-operagála Domingóval

Cikk borítókép

Tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy a Plácido Domingo címszereplésével 2023. december 4-ére és 8-ra meghirdetett, koncertszerű Nabucco-előadás műsora helyett a világhírű spanyol művész a Magyar Állami Operaházzal egyeztetve színesebb, gazdagabb programmal lép a budapesti közönség elé. A két időpontban a közönség Nabucco-keresztmetszetet és Verdi-operagálát láthat Plácido Domingóval és a korábban meghirdetett operaházi szólisták fellépésével.

A koncert első felében a Nabucco kb. egy órás keresztmetszetének főbb szerepeit Plácido Domingo (Nabucco), László Boldizsár (Izmael), Sümegi Eszter (Abigél), Gál Erika (Fenéna) és Palerdi András (Zakariás) alakítják. Az est második felében részletek hangoznak el A végzet hatalma, a Don Carlos, a Macbeth, a Traviata, az Aida és A trubadúr című operákból. Közreműködik Plácido Domingo, Sümegi Eszter, Gál Erika, Sáfár Orsolya, László Boldizsár és Palerdi András. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karigazgató: Csiki Gábor) Kocsár Balázs vezényli.

Az est műsorvezetője dec. 4-én Gyüdi Melitta, dec. 8-án Bátor Anna Daniela, a videóinstallációkat Czeglédi Zsombor készíti, rendező Niklai Judit.

A megváltott jegyek a meghirdetett gálakoncertre is érvényesek. Bízunk benne, hogy a kibővült műsor tisztelt nézőink megelégedésére szolgál. A műsorváltozásból adódó esetleges kellemetlenségért kérjük szíves megértésüket!

Fotó: Nagy Attila

Program adatlapja Jegyvásárlás

További híreink

2024. február 16. 16:08

Világhírű Don Giovanni az Operaház műsorán

Salzburg, Berlin, Amszterdam, Madrid és Párizs után Budapesten is bemutatkozik Claus Guth 2008-as világhírű Don Giovanni-rendezése. Az operák operájából készült …