Tercett-Trió 15. (2021. január 18.)

A Tercett-Trió 2021. január 18-i műsorában Haydn dalköltészetével és az előző század fordulóján élt zeneszerzők kamaraműveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.

Tercett-Trió 14. (2021. január 11.)

2021 januárjától az Opera énekkari és zenekari művészei hétfő esténként 20:00 órától mutatják meg tehetségüket a Facebookon és az Origón látható közvetítéssorozatban. Az új év első műsorában, 2021. január 11-én a Kórus francia esttel jelentkezett, a Zenekar barokk szerzők mellett egy, az előző század fordulóján élt magyar zeneszerző műveivel lepte meg a közönséget.

Tercett-Trió-Trois 13. (2020. december 18.)

2020 utolsó Tercett-Trió-Trois adásában az Opera nagy művészeti tárai olyan csemegékkel búcsúztak az óévtől, amelyekben kiválóan felvillanthatták sokoldalú tehetségüket. A közvetítés nézői Brahms kórusműveiben, barokk és kortárs zeneszerzők darabjaiban, valamint három klasszikus balettrészleteben is gyönyörködhettek 2020. december 18-án 20:00 órától a Facebookon és az Origón.

Tercett-Trió-Trois 12. (2020. december 11.)

2020. december 11-én a Tercett-Trió-Trois műsorában az Énekkar német dalokkal, a Zenekar bécsi klasszikusokkal várta a közvetítés nézőit, a Magyar Nemzeti Balettintézet pedig folytatta az adventi kalandozást A diótörő mesevilágában. A műsor 20:00 órától volt látható a Facebookon és az Origón.

Tercett-Trió 11. (2020. december 4.)

A Tercett-Trió 2020. december 4-i adására az énekkari művészek a tőlük megszokott módon ismét egy nemzet zeneirodalmával készültek, ezúttal orosz esttel jelentkeztek, de az adventi készülődés idején a Zenekar műsorából sem hiányozhatott egy csokorra való részlet A diótörő balettzenéjéből. A közvetítés 20:00 órától volt látható a Facebookon és az Origón.

Tercett-Trió 10. (2020. november 27.)

2020. november 27-én, a Tercett-Trió tizedik adásában főként francia vagy Franciaországhoz (is) köthető zeneszerzők műveiben gyönyörködhettek a kamaraművek kedvelői. A közvetítés 20:00 órától volt látható az Opera Facebook-oldalán és az Origón.

Tercett-Trió-Trois 9. (2020. november 20.)

2020. november 20-án az Opera mindhárom nagy művészeti tára a 19. század második felében alkotó zeneszerzők műveit tűzte műsorára. Egy csokorra való Rheinberger-dalt, Dvořák Szerenádját, valamint részleteket Csajkovszkij balettjeiből a szokott időben, 20:00 órától láthattak az érdeklődők a Facebookon és az Origón.

Tercett-Trió-Trois 8. (2020. november 13.)

2020. november 13-án a Tercett-Trió-Trois-sorozat újra az eredeti felállásban jelentkezett 20:00 órától a Facebookon és az Origón. Az Opera Énekkara az egyik legnagyobb olasz zeneszerző, Rossini dalaiból adott válogatást, a Zenekar két osztrák zeneköltő, Schubert és Lickl műveit szólaltatta meg, valamint ismét láthatók voltak látványos balettprodukciók a műsorban.

Tercett-Trió 7. (2020. november 6.)

2020. november 6-án folytatódott a Tercett-Trió-sorozat, melyben az Opera Énekkara az előző adás francia műsora után most angol esttel készült, a Zenekar pedig a tőlük megszokott színes kamarazenei kavalkáddal örvendeztette meg a közvetítés nézőit. S bár a táncművészek színpadi elfoglaltságuk miatt nem vettek részt a műsorban, a balettrajongók A hattyúk tava néhány részletét is hallhatták 20:00 órától a Facebookon és az Origón.

Tercett-Trió 6. (2020. október 30.)

2020. október 30-ától Tercett-Trió elnevezéssel folytatódott közvetítéssorozatunk, melyben továbbra is találkozhatnak az Opera Énekkarával és Zenekarával. Ballettművészeinket az elkövetkező hónapokban az Erkel Színház A hattyúk tava és A diótörő című előadásain, valamint az Eiffel Műhelyházban A vágy villamosában láthatják a tánc szerelmesei.

Tercett-Trió-Trois 5. (2020. október 23.)

Az Opera Tercett-Trió-Trois-sorozatának 2020. október 23-i adásában az Opera nagy művészeti együttesei, az Énekkar, a Zenekar és a Balett az ünnephez méltó, különleges műsorral várták 20:00 órától az élő Facebook- és Origo-közvetítés nézőit.

Tercett-Trió-Trois 4. (2020. október 16.)

A TTT-sorozat negyedik része ismét változatos zenei utazásra csábította a Facebook- és Origo-közvetítés nézőit a barokktól a kortárs dél-amerikai szerzeményekig, de az orosz balettzene is kiemelt szerepet kapott, hiszen a táncművészek előadásában A hattyúk tava számos figurája megelevenedett. Az est kuriózuma pedig egy, az Opera felkérésére született mű, amely először csendült fel az október 16-án 20:00 órától látható műsorban.

Tercett-Trió-Trois 3. (2020. október 9.)

A Tercett-Trió-Trois harmadik epizódja 2020. október 9-én este 8 órától az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán, a Facebook és az Origo élő közvetítésében ismét a nagy művészeti tárak, az Énekkar, a Zenekar és a Balett intimebb pillanataiba engedett bepillantást. A műsorban felcsendült néhány jól ismert klasszikus és pár igazi kuriózum is, amelyek segítségével képzeletbeli utazást tehettünk Debussy hajóján, mezítláb kelhettünk át egy spanyol folyón, ellátogathattunk Pontevedróba, de úti céljaink közül Meseország sem maradt ki.

Tercett-Trió-Trois 2. (2020. október 2.)

A szeptember végén indult közvetítéssorozat Tercett-Trió-Trois című estje péntekenként 20 órától látható online az Opera Facebook-oldalán és az Origón. Az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán énekkari művészek zongorával kísért előadásai (művészeti vezető: Csiki Gábor), zenekari művészek kamarakoncertjei (művészeti vezető: Kocsár Balázs), illetve balettművészek szóló- és pas de deux-koreográfiái (művészeti vezető: Solymosi Tamás) kapják a főszerepet.

Tercett-Trió-Trois 1. (2020. szeptember 25.)

Tercett-Trió-Trois néven péntekenként 20 órától kamaraprodukciókat közvetítünk az Eiffel Műhelyházból, ahol énekkari művészek zongorával kísért előadásai (művészeti vezető: Csiki Gábor), zenekari művészek kamarakoncertjei (művészeti vezető: Kocsár Balázs), illetve balettművészek szóló- és pas de deux-koreográfiái (művészeti vezető: Solymosi Tamás) kapják a főszerepet.