Opera Otthonra

Cikk borítókép

A 2020/2021-es évadban a világjárvány okozta egészségügyi zárlatok az élet szinte minden területén, így az OPERA működése terén is új kihívásokat támasztottak és új tapasztalatokat hoztak. Bár az intézmény továbbra is a közönség előtt megtartott színpadi előadások elkötelezett híve, az online közvetítések bevezetése megerősítette azt a felismerést, hogy az Opera nem hagyhatja válasz nélkül azon nézőit, akik igénylik az Opera produkcióit, de vagy a távolság jelent számukra korlátot, vagy egyéb akadályok miatt nem részesülhetnek az élő előadás varázsában.

On Demand Opera

A 2022 februárjában induló szolgáltatás lehetőséget biztosít arra, hogy az OPERA produkciói egész évben hozzáférhetők legyenek, nem pusztán akkor, mikor azokat műsorára tűzi. A három árkategóriában elérhető előadások szerény összegért cserébe egy héten át full HD (1920x1080 képpont) képminőségben, sztereó hangzással, magyar felirattal nézhetők vissza.

Stream

Az OPERA 2021 januárjától vezette be teljes opera- és balettelőadások fizetős streamelését, köztük premierek és repertoárprodukciók egyaránt megtalálhatók voltak. Az intézmény a jövőben is tervezi egyes előadások élő előadások élő közvetítését.

OperaLive

A 2020. szeptember és 2021. júniusa között a Facebookon ingyenesen közvetített több mint száz áriaesteknek, operakeresztmetszeteknek, kamarakoncerteknek és egyéb különleges eseményeknek köszönhetően a műfaj kedvelői nem maradtak operaélmény nélkül a korlátozások idején sem. A MaszkaBál, a Tercett-Trió-Trois és az OperaSzerda elnevezésű sorozatok egyes darabjai továbbra is visszanézhetők az OPERA közösségi oldalán.

A különböző szolgáltatások egyes közvetítéseihez kattintson a fenti menüsor megfelelő rovatára!