OperaTour

Cikk borítókép
Tisztelt Látogatóink!
Az operaházi vezetett túrák 2020. szeptember 14-től további értesítésig szünetelnek a közönségforgalmi terek felújítása miatt.
Köszönjük megértésüket!
Budapest legimpozánsabb épülete, az Ybl Miklós által tervezett, 1884-ben megnyílt Operaház igazi ékszerdoboz. A falai között található gyönyörű faragványok, aranyozott, bársony és márvány felületek, lépcsők, erkélyek és freskók, amellett, hogy feledhetetlen látványt nyújtanak, számos izgalmas történet szemtanúi is voltak. Bár az épület 2017 nyara óta felújítás alatt áll, s ezért zárva tart, vezetett túrák a rekonstrukció időszaka alatt is zavartalanul indulnak. A munkálatok ellenére az előcsarnok, a főlépcsőház, a Feszty Bár, a Vörös Szalon, a Királylépcső és a Székely Bertalan terem mind látogatható, ahogy az OperaShop is változatlanul várja a szuvenírek szerelmeseit.

Operaházi vezetéseink 2020. július 1-jétől magyar és angol nyelven érhetők el. A magyar nyelvű túrák szeptember 1-jétől csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap 14:00, 15:00 és 16:00 órakor, angol nyelvű túráink minden nap 14:00, 15:00 és 16:00 órakor indulnak.

Csoportos vezetés külön is igényelhető, ezeket előzetes egyeztetést követően indítjuk. A 10 főnél kisebb csoportnak meg kell fizetnie a 10 főnek járó vezetés díját. Az egyeztetés eredményeképp lehetséges, hogy a csoportos vezetést az előre meghirdetett időpontokon túl tartjuk meg. Csoportos bejelentkezés a tour@opera.hu e-mail-címen lehetséges legalább három munkanappal a kívánt időpont előtt. A megrendelt vezetést lemondani a túrát megelőző munkanapon 12:00 óráig van lehetőség.

Jegyek válthatók online, illetve személyesen, a vezetés kezdete előtt legalább 20 perccel, nyitvatartási időben (július 1-jétől minden nap 12:00-től 17:00 óráig) készpénzzel vagy bankkártyával az Operaház előcsarnokában erre kihelyezett pultnál vagy az OperaShopban.

Jegyár és kedvezmények:

A vezetés ára 2.500 Ft/fő, mely az idegenvezetésen és a 27% áfán túl fotózási lehetőséget és egy rövid produkciót is tartalmaz.

    - 6 év alatti gyermekek számára a részvétel díjtalan;
    - 14 éves korig 50% kedvezménnyel,
    - 14 éves kor fölött, diákigazolvánnyal 20% kedvezménnyel,
    - nyugdíjasok 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet.

A kedvezmények személyes jegyvásárláskor érvényesíthetők, a jogosultságot a túrára való belépéskor munkatársaink ellenőrizhetik. A kedvezmény egyéb kedvezménnyel nem vonható össze.

Az Andrássy úti épület bejárata a felújítás ideje alatt a Dalszínház utcai Szfinx-terasznál, az Andrássy út sarkánál található. A liftek a rekonstrukció alatt nem üzemelnek, az épület bizonyos területei viszont nem akadálymentesítettek, ezért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

Látogatóink és munkatársaink egészsége védelmében a hatályos egészségügyi előírásokat betartva biztosítjuk a kézmosás és -fertőtlenítés lehetőségét, valamint kérjük az arcmaszk használatát.

Felmerülő kérdésekkel, csoportfoglalásokkal, kérjük, keressék fel kollégáinkat a tour@opera.hu e-mail-címen vagy a +36 30 781 2630-as telefonszámon!