OperaKaland / Lázár Ervin Program

Cikk borítókép

Fiatalok az Erkelben

A 2020/2021-es tanévben kilencedik évadához érkezik az OperaKaland, Magyarország legnagyobb szabású színházi oktatási programja. Diákok tízezrei kelnek útra az egész országból kedvezményes vasúti és BKK-jegyekkel, hogy életre szóló operaélményben legyen részük az Erkel Színházban. A program 2014 tavaszától tovább bővült: az OperaKaland résztvevői előtt megnyíltak a közgyűjtemények kapui is. A kezdeményezés tehát KultúrKalanddá terebélyesedett.

Amennyiben az iskola helyi tanterve nem zárja ki, hogy az elsajátítandó tartalmak iskolán kívüli helyszíneken jussanak el a tanulókhoz, akkor a felhívásban jelzett programok az adott iskola helyi pedagógiai programja szerint tanórának minősülhetnek. 264 település, közel 800 intézmény, 260 000 diák – eddig ennyien vettek részt az OperaKalandban. 

2020 tavaszán a Lázár Ervin Program keretében már megvalósult néhány előadás, 2020 őszén a járványhelyzetre való tekintettel elmaradnak a programok.

Támogatóink: MÁV-START Zrt., GYSEV Zrt., BKK Zrt., EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság, EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárság, Lázár Ervin Program 

Info: operakaland@opera.hu

Fotó: Rákossy Péter