Tovább a tartalomhoz
Pedagógus diplomát először a Ho Si Minh Tanárképző Főiskola biológia-testnevelés szakán szerzett, majd ezt követően a Magyar Testnevelési Főiskolán középiskolai testnevelő tanári, később RG szakedzői szakán végzett eredményesen.
1989 óta - kisebb megszakításokkal - a Testnevelési Egyetem Torna, RG, Tánc és Aerobik tanszékének tanára. Oktatott tárgyai: RG (ritmikus gimnasztika) és általános Gimnasztika. Fenti témakörökben (RG, Gimnasztika) született szakmai könyvek társszerzője. A TF-en számos hallgató szak-, és diplomadolgozatának konzulense. 2015 óta a TF Felnőttképzési Csoport felkérésére OKJ képzésen a Gimnasztika tárgy oktatója. RG edzőként az első diploma megszerzése óta dolgozik különböző sportegyesületekben. Ez idő alatt 2 RG szakosztály alapításában vett részt, a Diana SE-ben vezetőedzőként tevékenykedett. 1991-ben a magyar junior RG válogatott egyik vezető edzője volt. 1997 óta az ausztriai Vorarlberg tartományban - rendszeresen meghívott - előadói és edzői tevékenységet folytat.
Számos Sport Szövetség egykori elnökségében tevékenykedett, jelenleg a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnökségi tagja, a Magyar Művészi Gimnasztika Szabadidősport Szövetségének elnöke.
2015 óta a Magyar Nemzeti Balett Intézet RG tantárgy oktatója. Célja: a táncosok izomzatának erősítésén és nyújtásán keresztül a balett mozgásanyag tanulásának megsegítése, a változatos gimnasztikai mozgásanyag alkalmazásával a sérülések és deformitások elkerülése. Valamint a kéziszerek – elsősorban ugrókötél – használatával a speciális koordináció fejlesztése.
2019-ben az RG szakemberképzésben nyújtott munkájáért kitüntetésben, a TF-en pedagógiai munkájáért Kerezsi Endre díjban részesült.
2022. augusztus 8.-ától a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség delegáltjaként a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.
Fajtné Thuróczy Zsuzsanna