Tovább a tartalomhoz
Kurt Mitterfelner 2004-ben született Németországban orosz-osztrák családban. Jelenleg a svájci Morges-ban lakik. Hat évesen kezdett hegedűn és zongorán tanulni, de különösen a hegedűért rajongott.
Tízévesen a Lausanne Konzervatóriumban kezdte meg tanulmányait Julien Zufferey kezei alatt. Ugyanekkor Svetlana Makarova és Pavel Vernikov növendéke is volt. Később Zakhran Bron lett mestere az interlakeni Zakhran Bron Akadémián. 

Számos mesterkurzus résztvevője volt, ahol olyan neves professzoroktól tanult, mint Oleg Kaskiv, Andrei Volochin, Guillaume Chilemne, stb. 

Ez idő alatt Kurt első díjat nyert a svájci Fiatal Zenészek Versenyén 2016-ban és 2018-ban is. Ugyancsak az első díjat hozta el a Salieri versenyen 2017-ben. 2019-ben középdöntőbe jutott a Wieniawski-Lipinski versenyen Lublinban. 2019 óta Kurt kizárólag Renaud Capuçon és François Sochard növendéke a lausanne-i HEMU-n.

2016 óta Kurt egy 1775-ös Tomasso Balestrierin játszik, és egy anonimusz szponzor nagylelkűen felajánlott számára egy Dominique Peccatte vonót.
Kurt Mitterfellner