Tovább a tartalomhoz

MariusBurkert generációjának egyik legsokoldalúbb osztrákkarmestere. Tanulmányaitszülővárosában, Bécsben végezte a Zene- és Előadóművészeti Egyetemen (Universität für Musik und darstellende Kunst).

A TiroliLandestheater, a Grazi Opera ésa Hannoveri Állami Operaház után a Bécsi Kamaraopera, a Karlsruhei Állami Színház, a Klagenfurti Városi Színház, a bécsi Volksoper, a bolzanói Teatro Communale karmestere volt, valamint Tajvanban is vezényelt. Koncertdirigensként Marius Burkert vezényeltetöbbek között a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarát a Tonkünstler-Orchester Niederösterreich-t, a RigaiLett Nemzeti Zenekart, a Palermói OrchestraSinfonica Siciliana-t és a cataniaiTeatro Massimo Bellini zenekarát2004 óta a BadIschl-i Lehár-fesztivál vezető karmestere, 2007 óta pedig a GraziOperaház első karmestere.

Több mint 30 premiert és számtalan repertoárelőadást vezényelt mindkét helyszínen, többek között: Figaro házassága,Don Giovanni, Zaïde, Bohémélet, Várakozás, A kékszakállú herceg vára, Az eladott menyasszony, Pillangókisasszony, Lammermoori Lucia, Fidelio, Verdi Requiem, A bűvös vadász, A három narancs szerelmese, Ruszalka, Faust, Csipkerózsika, Jancsi és Juliska, Carmen, Rómeó és Júlia, Manon, A fecske, Tosca, Turandot, Lohengrin, Der ferne Klang, Salome, Márta, Ariane és Kékszakáll, Királyi gyermekek

A hattyúk tava, Giselle

A cigánybáró, Marica grófnő, A víg özvegy, A denevér,Varázskeringő, A koldusdiák, Gasparone, Bécsi vér, A mosoly országa, Im weißen Rössl, Paganini, Cigányszerelem, Csárdáskirálynő, Der fidele Bauer, Pacsirta, Die Kaiserin, Magyar menyegző, Sztambul rózsája, Mókaházasság, A madarász, Az operabál, Bocaccio, A cirkuszhercegnő, Hawaii rózsája, Saison in Salzburg, Die polnische Hochzeit, Egy éj Velencében, Párizsi élet

My Fair Lady, West Side Story, A nyomorultak,Ének az esőben, A muzsika hangja, Gigi, Funny Girl, Macsók és macák, Hegedűs a háztetőn.

Néhány operett-ritkaság elsőCD-felvétele is fűződik a nevéhez: Gasparone, Pacsirta, Die Kaiserin, Magyar menyegző, Az operabál, Mókaházasság, Kaiserin Josephine, Egy éj Velencében Erich Wolfgang Korngold feldolgozásában és Lehár Clo Clo című művét.

2021 nyarán Marius Burkert vezényli A cárevicspremierjét Bad Ischlben, valamint két operettgála-koncertet, többek között Daniella Fally közreműködésével. A következő évadban a Grazi Operában is tevékenykedik majd.

 

Tanulmányok

1993. október - 1999. június - Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem (Universität für Musik unddarstellende Kunst Wien)

Mesterképzés karmesteri szakon

 

Egyetemitevékenység

Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem(Universität für Musik und darstellende Kunst Wien)

2002 - 2011 Előadótanár "Korrepetíció"

2011 óta egyetemi oktató "Operakorrepetíció”

Marius Burkert