Tovább a tartalomhoz
Pavel zenész családban született és már kiskorától kezdve tanult zenét. Díjat nyert a Young Soloist Fesztiválon (1995.) és Classic Heritage Nemzetközi Versenyen (1998.) Diplomáját a Gnessin Zeneművészeti Főiskolán szerezte 2008-ban. Pavelt több nemzetközi versenyen a legjobb zongorakísérőnek választották: Russian Vocal Levko Verseny (2008), International Festival Modern Art and Education (Ruza, 2007), Nemzetközi Antonin Dvorak Énekverseny (Karlovy Vary, 2006),  Glinka Nemzetközi Énekverseny.

2009 októberében csatlakozott a Bolsoj Színház Fiatal Művészek programjához, 2011-ben pedig a színház korrepetitora és zongorakísérője lett. Több ismert művész, illetve zenetanár kurzusán vett részt többek között, mint George Darden (Metropolitan Opera), Lubov Orfenova, Antonello Allemandi, Eugene Nesterenko, Irina Bogacheva, Laura Claycomb, Richard Bado.

A Bolsoj Színház Fiatal Művészek Programjának résztvevőivel részt vett a Saljapin Pljos Hangjai Énekversenyen (2010). A Moszkvai Filharmóniai Társaság opera produkcióban is közreműködött: Guonod Romeo és Júlia c. operájának illetve Bizet Gyöngyhalászok c. operájának koncertváltozatát adták elő. 2010-ben a 3. Levitan Zenei Fesztiválon lépett fel Pljosban Alexei Goribol vezénylete alatt. 2011-ben a Moszkvai Filharmóniai Társaság Nagytermében adott koncertet Anna Bonitatibus, Antonio Fogliani művészekkel, illetve az Új Orosz Szimfonikus Zenekarral.

2012-ben az „Álmok álma” c. egyfelvonásos balett közreműködőjeként Rachmaninov 2. zongoraversenyét adta elő a Bolsoj Színházban. 2013 óta Pavel rendszeresen lép fel külföldön a Bolsoj szólistáival, többek között Eugene Nesterenkoval. 2017-ben Pavel Venera Gimadieva koncertjén lépett fel az Edinburgh Fesztiválon. A következő évben Londonban a Wigmore Hall-ban debütált. Olyan karmesterekkel dolgozott, illetve lépett fel, mint Rozsgyesztvenszkij, Sinaisky, Sagripanti, Mazzola, Korchak. Pavel a Bolsoj Színháztól a színház sikeréhez való hozzájárulása miatt a színháztól díjat is kapott. 2017 óta rendszeresen dolgozik Yusif Eyvazovval és Anna Netrebkoval mint zenei vezető és zongorakísérő, felléptek már együtt Dubaiban, Monacoban, Düsseldorfban, Frankfurtban és Hamburgban.
Pavel Nebolsin