Tovább a tartalomhoz
Nagy Gergő szülővárosában, a Szatmár megyei Tasnádon kezdett el zongorázni. 2006-tól a kolozsvári Sigismund Toduţă Zeneművészeti Líceumban, 2010-től a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián tanult, utóbbiban dr. Adriana Bera osztályába került. 2012-ben ösztöndíjjal egy évet a Lausanne-i Haute École de Musique-ban tanult Jean-François Antonioli zongoraművész és karmester irányításával. Jelenleg a Gheorghe Dima Zeneakadémia master hallgatója, illetve a Kolozsvári Magyar Opera korrepetitora.
Részt vett számos művész, Vlad Iftinca (Metropolitan Opera, New York), Georg Sava, Peter Nelson (Németország), Rohmann Imre, Kurucz Tünde, Martin Hughes (Ausztria), Finghin Collins (Svájc), Jean-François Antonioli (Spanyolország), Szokolay Balázs, valamint Eckhardt Gábor (Magyarország) mesterkurzusán. Számos országos verseny díjazottja, melyek közül kiemelkedik a 2009-es Bach Fesztivál nagydíja (Kolozsvár) és a 2010-es Országos Olimpia 1. díja (Beszterce). A 2011-ben Kolozsváron megszervezett „Liszt200” Nemzetközi Zongoraverseny 3. díját nyerte el.
Nagy Gergő számos szólóestet tartott Romániában és külföldön: Kolozsváron, Bukarestben, Marosvásárhelyen, Besztercén, Nagykárolyban, Árkoson, Budapesten, Lausanne-ban és Dürnsteinben (Ausztria). Fellépett szólistaként a szatmárnémeti és a kolozsvári Filharmóniák zenekarával, a kolozsvári Antonin Ciolan Zenekarral, illetve a Kolozsvári Magyar Opera zenekarával Noam Zur, Gheorghe Victor Dumănescu, Novák István, Jankó Zsolt és Horváth József karmesterek pálcája alatt.
2014–2016 között közreműködött az Academia Sighișoara Fesztiválon mint az énekosztály korrepetitora, 2017-ben a Kolozsvári Nemzeti Román Opera társulatával dolgozott, 2018-ban pedig a marosvásárhelyi Virginia Zeani Fesztiválon volt zongorakísérő.
Nagy Gergő