Tovább a tartalomhoz

A foyer két szintet átfogó terében és a tölgyfaburkolatú, kék-arany kárpittal borított dohányzófolyosókon az előadások szüneteiben kiváló lehetőség nyílik a beszélgetésre, társadalmi érintkezésre. 

Az első emeleti, hatalmas terembe a díszlépcsőház két oldalfolyosóján juthatunk el, a teraszra nyíló dohányzók zárt része pedig a homlokzat felőli oldalon található. A szellemi élvezetek után a test is jól kell, hogy lakjék, így a díszítés is Dionüszosz köré épül. Az aranyozott mennyezet két oldalán a bor és a mámor istenének születését és neveltetését, a középső szakaszban pedig a diadalmenetét festette meg Vastagh György.

A műmárvány oldalfalakat Feszty Árpád különböző hangokat jelképező kilenc képe, azaz a Kagylóbúgás, a Madárdal, a Patakcsörgedezés, a Nimfák tánca, A faun zenéje, a Viharzúgás, a Sappho zenéje, a Visszhang és a Csigakürt hangja című freskó díszíti. Az akkor huszonöt éves művész előremutató alkotásait a korabeli kritika is méltatta. A Feszty foyerból hatalmas, balluszteres terasz nyílik az Andrássy útra, amely egykor felvonulások kapcsán is főszerephez jutott, most viszont a vendégek élvezhetik előadások szüneteiben a friss levegőt és Budapest éjszakai sugárútjának látképét, életét.