Hírek

Marton Éva 80 – gálakoncert Jonathan Tetelman fellépésével

Egykori és jelenlegi növendékei, valamint a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny díjazottjainak fellépésével köszönti születésnapja alkalmából a 20. század legnagyobb magyar szopránját 2023. június 18-án a Magyar Állami Operaház. Az est sztárvendége napjaink egyik legizgalmasabb feltörekvő tenorja, az amerikai Jonathan Tetelman. A Magyar Állami Operaház Zenekarát Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényli, a műsort Almási-Tóth András művészeti igazgató rendezi.

A világhírű Boris Eifman legújabb koreográfiáját mutatja be a Magyar Nemzeti Balett

Látványos showtánc elemek, valamint a My Fair Lady című musical egyes motívumai is megjelennek Boris Eifman A Pygmalion-hatás című modern balettjében, amit 2023. június 10-én mutat be a Magyar Nemzeti Balett. Az ifj. Johann Strauss műveire készült koreográfia, amit a világon először a Magyar Állami Operaház balettegyüttese tanult be Eifman saját társulatán kívül, az évadban kilenc alkalommal látható hármas szereposztásban az Andrássy úti Ybl palotában.

Átadták az Eiffel Műhelyházat kiszolgáló naperőművet

A kulturális szektorban egyedülálló innovációnak mondható napelemparkot adtak át a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyháza területén. A 12.000 m2-es területen létrejött 320 kW teljesítményű kiserőmű pályázati forrásból, az Energiaügyi Minisztérium támogatásával jött létre. Az ünnepélyes átadón részt vett Steiner Attila, a tárca energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

A milánói Scala és a Berlini Staatsballett sztárja is fellép a VII. Nagy Iván Balettgálán

Jacopo Tissi és Alejandro Virelles is bemutatkozik a Magyar Nemzeti Balett művészeivel 2023. május 27-én a VII. Nagy Iván Nemzetközi Balettgálán a Magyar Állami Operaházban. A világhírű magyar balettművész, balettigazgató és táncpedagógus, az OPERA egykori művészeti tanácsadója emlékére megrendezett rangos eseményen adják át hagyományosan az idei évadban több mint 30 előadást számláló Diótörő-sorozat legelhivatottabb művészének járó Solymosi Művészeti Díjat is. Az esten, ahol a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei is közreműködnek, a Magyar Állami Operaház Zenekarát Kovács László dirigálja.

Simándy épület néven nyílt meg az OPERA felújított üzemháza

Simándy József első operaházi szólistafellépésének 80. évfordulóján vette fel a legendás operaénekes nevét a Magyar Állami Operaház Hajós utcai üzemháza. A 13 szintes épület belső újraépítése az Operaház 2017-2022-es rekonstrukciójának részeként valósult meg, utómunkálatait várhatóan 2023 végéig önerőből valósítja meg az OPERA.

A Csipkerózsika c. balett gyermekváltozatát mutatta be az OPERA

A Magyar Állami Operaház ballettiskolája, a Magyar Nemzeti Balettintézet csaknem hetven növendéke előadásában – a Magyar Nemzeti Balett művészeinek közreműködésével – mutatta be nagy sikerrel KisCsipke című mesebalettjét 2023. május 6-án és 7-én az Eiffel Műhelyház Bánffy termében. A Radina Dace művészeti vezető rendezésében, az MNBI balettmestereinek betanításában, hármas szereposztásban látható produkció az OPERA és A Magyar Állami Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány partnerségében, a KIM Kulturális Államtitkárság és az NKA támogatásával jött létre.

Megjelent az OperApp – az OPERA applikációja

A Szláv szezon jegyértékesítésének indulásával egy napon megjelent az OperApp, amely a Magyar Állami Operaház hűségprogramjának személyre szabott alkalmazásaként számos extra szolgáltatást és kedvezményt is kínál felhasználóinak. Az iOS-es és andoridos platformokon is elérhető applikáció mellett az OPERA számos bejáratott jegyvásárlási kedvezménye is igénybe vehető az új évadban.

1 2 3 ... 65 66 67 >