Hírek

Schicchi 2.0 – ifjúsági előadás Puccini népszerű vígoperájából

Toronykőy Attila középiskolás diákoknak szánt új rendezésében, kettős szereposztásban, Rezsnyák Róbert / Hábetler András címszereplésével mutatja be a Gianni Schicchit Schicchi 2.0 néven a Magyar Állami Operaház. Az Eiffel Műhelyházban december 7-től 14-ig tartó előadássorozat az MVM OperaKaland keretében valósul meg.

Megnyílt a családok előtt az Operaház királyi páholya

Novák Katalin államfő megnyitja a családok előtt a Magyar Állami Operaház által - a mindenkori köztársasági elnök számára - biztosított királyi páholyt. A köztársasági elnök szívügye a családok támogatása, így kezdeményezésével azt szeretné elérni, hogy a magyar családok közül minél többen élvezhessék az Operaház színes, színvonalas előadásait. Első ízben a hazai családszervezeteken keresztül a matiné előadásokra látogathatnak el azok a családok, akik nehezebben jutnak színházi vagy egyéb kulturális élményhez.

Diótörő Fesztivál – slágerdarabok és jótékonysági előadások az OPERA ünnepi kínálatában

A nagy érdeklődésre tekintettel 2022. december 21-én 11:00 órás kezdéssel a Magyar Nemzeti Balett egy további Diótörő-előadást is műsorára tűzött, ezzel minden eddiginél több, összesen 35 alkalommal lesz látható Csajkovszkij mesebalettje advent első vasárnapja, 2022. november 27. és 2023. január 15. között a Magyar Állami Operaházban. Miközben az OPERA hagyományos ünnepi produkciói idén is telt házakat vonzanak, az Andrássy úti dalszínház partnereivel együttműködésben több karitatív eseménnyel is figyelmet kíván fordítani a rászorulókra.

Az OPERA Gyermekkara mutatja be A makrancos királylányt

Szőnyi Erzsébet népszerű meseoperáját önálló produkcióban viszi színre a Magyar Állami Operaház Gyermekkara. Az előadást 2022. november 19-én mutatja be az együttes az OPERA Eiffel Műhelyháza Bánffy Miklós termében.

Romantikus német dalesttel lép fel Waltraud Meier az Operaházban

A Sztárestek zongorával című sorozat november 20-i koncertjén a Wagner-szerepekben világírűvé vált német mezzoszoprán első operaházi fellépése alkalmával a feltörekvő ifjú bariton, Samuel Hasselhorn és Joseph Breinl zongoraművész társaságában válogat a 19. századi német dalköltészetből Schuberttől Mahlerig.

Sümegi Eszter és Szőnyi Nóra az OPERA új Örökös Tagjai

Új Örökös Tagjai köszöntésével és saját alapítású díjainak átadásával emlékezett meg szerdán, a jubileum előtt néhány nappal a Magyar Opera Napjáról és a Balett Világnapjáról a Magyar Állami Operaház. Az esemény helyszínéül az Andrássy úti dalszínház Medgyaszay Istvánról elnevezett, új multifunkcionális rendezvénytere szolgált, amit ebből az alkalomból avattak fel.

A varázsfuvolával és Rost Andreával turnézik Japánban az OPERA

Mozart daljátékát Szinetár Miklós 2014-es rendezésében mutatja be 12 állomásos turnéján 2022. október 28. és november 13. között a Magyar Állami Operaház 115 fős együttese. A két szereposztással látható produkcióban Rost Andrea Paminaként lép színpadra. Az OPERA Zenekara ezt követően négy szimfonikus koncertet is ad japán zongoraművészek közreműködésével november 15. és 19. között.

15 év után újra az Operaházban a Ring-tetralógia

Richard Wagner monumentális operaciklusát másfél évtized után 2022 novemberében négy héten át, M. Tóth Géza rendezésében, Kocsár Balázs vezényletével, többek közt Kovácsházi István, Rálik Szilvia, Sümegi Eszter, Nyári Zoltán, Szabóki Tünde, Kálmándy Mihály, Perencz Béla és Cser Krisztián főszereplésével, szinte kizárólag magyar énekesek előadásában mutatja be a Magyar Állami Operaház.

1 2 3 ... 62 63 64 >