Hírek

Pasztircsák Polina a 2024/2025-ös évad Kamaraénekese

A népszerű szopránt 2024. február 23-án, az évad utolsó Arabella-előadását követő tapsrend alatt érte a meglepetésszerű bejelentés, hogy a következő szezonban ő lesz a Magyar Állami Operaház legnagyobb elismerésének egyik kitüntetettje. A Herendi Porcelánmanufaktúra által készített, hattyút formázó díjat Almási-Tóth András művészeti igazgató adta át a kollégák és a közönség ünneplésétől kísérve.

A Magyar Nemzeti Balettintézet felvételt hirdet a 2024/25-ös évadra

A képzésre olyan 4-10 éves fiúk és lányok jelentkezését várjuk, akiket elbűvöl a balett világa, szeretnének közelebbről megismerkedni a műfaj alapjaival, részt tudnak venni korosztálytól függően hetente 2-6 alkalommal az MNBI által nyújtott professzionális képzésben, és szívesen vesznek részt színpadi produkcióban. A klasszikus balett mellett néptánc, karaktertánc, modern tánc, sztepp, RG, képességfejlesztés és etikett is része a képzésnek. (11 éves kortól professzionális előképzettség szükséges.)

Világhírű Don Giovanni az Operaház műsorán

Salzburg, Berlin, Amszterdam, Madrid és Párizs után Budapesten is bemutatkozik Claus Guth 2008-as világhírű Don Giovanni-rendezése. Az operák operájából készült provokatív, fiatalos produkcióban – amelyre a 2024. március 2-i premier előtt hetekkel elkelt minden jegy – a címszerepet kettős szereposztásban Bretz Gábor és Szemerédy Károly alakítja, a Magyar Állami Operaház együtteseit Rajna Martin első karmester dirigálja.

A Magyar Állami Operaház Gyermekkara felvételt hirdet (2024)

A Magyar Állami Operaház Gyermekkara több mint 50 éve működik jelenlegi formájában, az ország elsőrangú zenei csapata, ahová óriási kitüntetés bekerülni. Évente több százan jelentkeznek, hogy ott lehessenek a legjobbak között.

Két új Bartók-premierre készül a Magyar Nemzeti Balett

Venekei Marianna A csodálatos mandarin és Várnagy Kristóf Táncszvit című koreográfiái is bemutatkoznak Velekei László tavaly színre vitt A fából faragott királyfi című alkotása mellett a Magyar Nemzeti Balett új Bartók TáncTriptichon elnevezésű estjén, aminek premierjét 2024. február 3-án tartja a Magyar Állami Operaház. Az OPERA Zenekart az előadások alkalmával Vajda Gergely vezényli.

Évfordulós művészeket köszöntött, új kiadványairól és fejlesztéseiről is beszámolt az OPERA

Jubiláló örökös tagjainak köszöntése mellett az idén 140 éves Magyar Állami Operaház ünnepi kiadványairól, az induló Marton Éva operastúdióról, készülő Pártay Lilla-koreográfiáról és a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékeinek sikereiről is beszámolt a dalszínház vezetése a magyar kultúra napja alkalmából megtartott sajtótájékoztatóján. A dalszínház ugyancsak ismertette digitális programját, amiben elérhetővé vált Ránki György Az ember tragédiája című operája, és összegezte a 2023-as év eredményeit.

1 2 3 ... 70 71 72 >