Tovább a tartalomhoz

2022. augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket vehetett át Budai Lívia, Baráth Emőke, Chernakova Olga és Miklósa Erika.

Augusztus 20. alkalmából adományozható állami kitüntetéseket adott át Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára péntek délelőtt a Pesti Vigadóban. Kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje (polgári tagozat)  kitüntetésben részesült Budai Lívia operaénekes.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Magyar Ezüst Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetést adta át Chernakova Olga címzetes magántáncosnőnek, a Magyar Nemzeti Balett balettmesterének, valamint Baráth Emőke operaénekesnek, aki kiemelkedő zenei előadóművészeti tevékenysége elismeréseként a 2021-ben odaítélt Liszt Ferenc-díjat is átvehette.

Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában adta át a legmagasabb rangú állami kitüntetést, a Magyar Szent István Rendet Miklósa Erika operaénekesnek, aki Marton Éva után a második a Magyar Állami Operaház művészei közül, aki részesült a jeles elismerésben.

Fotó: Nagy Attila