Tovább a tartalomhoz

2022. november 27-én (vasárnap) 21:00 órától látható Gaetano Donizetti Az ezred lánya című vígoperája az M5 csatorna műsorán.

A talpraesett, fiatal Marie, aki kisgyerekként árva lett, a francia hadseregben nőtt fel. Nem tud arisztokrata származásáról, beleszeret egy jóképű parasztfiúba. Vajon hozzámegy szerelemből? Vagy utóbb társadalmi rangjának megfelelő férfit választ? A napóleoni háborúk alatt játszódó Az ezred lánya a maga korában az egyik legsikeresebb Donizetti-opera volt, a címszerep pedig minden koloratúrszoprán énekes álma lett.

A mű több mint 100 év elteltével 2022 januárjában tért vissza az OPERA repertoárjára. Az Erkel Színházban bemutatott produkció Polgár Csaba rendezésében, Izsák Lili díszleteivel és jelmezeivel, Vetési Adrienn koreográfiájával került színre, amely a  francia nyelvű zenei betétek mellett magyar nyelvű prózai részeket is tartalmaz Kovács András Péter humorista átdolgozásában.

A főbb szerepekben: Szemere Zita (Marie), Boncsér Gergely (Tonio), Farkasréti Mária (Berkenfield márkiné), Palerdi András (Sulpice),  Pataki Bence (Hortensio)

Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekar és Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor)

Vezényel: Fabrizio Maria Carminati

A felvétel 2022. január 21-én készült az Erkel Színházban.

Fotó: Nagy Attila