Tovább a tartalomhoz

Folytatódik Bátori Éva nagy sikerű talk-show-ja a patinás Székely Bertalan teremben októbertől májusig minden hónap harmadik szombatján. Az új évadban olyan képzőművészeket, irodalmárokat, esztétákat hív vendégül, akik rajongva szeretik az operát, a balettet, a klasszikus zenét. Minden vendégül látott képzőművész kedvenc operaénekesét is prezentáljuk. A zenés-beszélgetős program végén kávé és a meghívott művész kedvenc süteménye mellett kötetlen beszélgetésre is sort kerítünk.

Az évad első vendége Zoboki Gábor (1963– ) DLA habil. egyetemi tanár, Ybl-, Pro Architectura- és Prima Primissima- díjas építész, a ZDA – Zoboki Építésziroda igazgatója. 

Alkotóközösségének eddigi legösszetettebb feladata a budapesti Művészetek Palotája és a 2014 szeptemberében Kínában átadott Nanshan Kulturális- és Sportközpont és Művészeti Múzeum megtervezése volt – alkotótársával, Demeter Nórával építészeti és technológiai szempontból is sikerült példaértékű épületegyüttest létrehozniuk. A Müpával Budapest a legkorszerűbb, világszerte az elsők között számon tartott hangversenyhelyszínek sorába lépett. A széles körű nemzetközi csapatmunka sikerét bizonyítja a világ legjobb kulturális épülete elismerés, a Bankokban elnyert „FIABCI Prix d’Excellence 2006-” díj is. Zobokiék pályája során tervezett irodaépületek és lakóépületek közül kiemelkedik a számos díjat elnyert Richter Gedeon Gyógyszergyár Kémiai Kutatóépülete és a Telenor Székház Törökbálinton. Zoboki megszállott zenerajongó.

Időpont: 2015. október 17., 16:00

Helyszín: Operaház, Székely Bertalan-terem

Házigazda: Bátori Éva, az Opera magánénekesnője

Belépés a megváltott jeggyel a Dalszínház utcai bejáratnál 15:45-től, helyfoglalás érkezési sorrendben.

Jegyár: 2.000 Ft/fő