Tovább a tartalomhoz

Advent utolsó hetében két alkalommal, 2015. december 21-én és 22-én, Paul Goodwin vezényletével csendül fel Händel Messiása az Operaházban. 2015. december 21-én a Budapesti Filharmónia Társaság Zenekarának bérletes hangversenyén, december 22-én pedig az OperaKarácsony keretében lesz hallható a zeneszerző legnépszerűbb oratóriuma.

Az első OperaKarácsonyt 2012-ben tartotta az Andrássy úti teátrum, ekkor angolszász programmal készült különleges zenei élményt nyújtani a közönségnek. 2013-ban latin ritmusokkal, 2014 karácsonyán pedig az amerikai zeneművészet alkotásaival várták a szentestét. 2015-ben a német szerző Londonban komponált opuszát adja elő a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara.

A koncertek karmestere, Paul Goodwin az egyik legsokoldalúbb brit karmester, aki koncert- és operadirigensként egyaránt jelentős, ösztönösen hajlamos a kreatív és dinamikus előadásmódra – ez teszi őt világszerte közkedveltté. Keze alatt a Messiás szoprán szólóját a feltörekvő svéd énekesnő, Malin Christensson szólaltatja meg. Közreműködik még Balga Gabriella, Szappanos Tibor, Kovács István és a Magyar Állami Operaház Énekkara.

A jegyvásárláshoz kattintson az alábbi dátumokra!

2015. december 21., hétfő, 19:30 – A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának hangversenye
2015. december 22., kedd, 19:30 – OperaKarácsony