Tovább a tartalomhoz

2023. május 7-én (vasárnap) 21:00 órától látható felvételről Lukács Gyöngyi 30. jubileuma alkalmából adott koncertje az M5 műsorán.

„Tessék mondani, merre van az Erkel Színház?” – kérdezte egy fiatal lány 1988 januárjában a Keleti pályaudvaron. A Moszkvában tanuló, de épp odahaza, Győrben vakációzó Lukács Gyöngyi beugrott az Erkel színházi A trubadúr előadásba. Húszéves volt ekkor, az az este pedig pályafutásának – ebben a drámai-spinto szoprán szerepkörben – bravúrosan korai kezdetét jelentette. Az azóta eltelt harminc évet foglalja össze az a gálahangverseny, amely a nemzetközi karriert befutott, Kossuth-díjas, a Magyar Állami Operaház Örökös Tagjának választott, önéletrajzi könyvet is megjelentetett művésznő saját válogatású műsora.

A műsorban részletek hangzanak el Wagner Tannhäuser, Boito Mefistofele, Bellini Norma, Verdi A trubadúr és Az álarcosbál, valamint Ponchielli Gioconda című operáiból.

Közreműködik Fodor Bernadett, Alexandru Agache, Fekete Attila, a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor)
Karmester: Dinyés Dániel
Rendező: Aczél András

A felvétel az Erkel Színházban készült 2018. március 12-én.

Fotó: Berecz Valter