Tovább a tartalomhoz

Novák Katalin államfő megnyitja a családok előtt a Magyar Állami Operaház által - a mindenkori köztársasági elnök számára - biztosított királyi páholyt. A köztársasági elnök szívügye a családok támogatása, így kezdeményezésével azt szeretné elérni, hogy a magyar családok közül minél többen élvezhessék az Operaház színes, színvonalas előadásait. Első ízben a hazai családszervezeteken keresztül a matiné előadásokra látogathatnak el azok a családok, akik nehezebben jutnak színházi vagy egyéb kulturális élményhez.

Idén decemberben és a jövő év elején az éppen aktuális matiné előadásokat a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Fiatal Családosok Klubja, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, az Egyszülős Központ, a Szülők Háza Alapítvány, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, és a Férfiak Klubja által meghívott vendégek tekinthetik meg az államfő hatfős, első emeleti páholyából. 

A páholyból első alkalommal A diótörő című mesebalett 2022. december 3-ai előadását élvezhették az Egyszülős Központ által meghívott családok.