Tovább a tartalomhoz

2015. szeptember 26-án a Nemzeti Minimum koncertjén több mint száz előadóművész, köztük az Opera sztárjai, Bretz Gábor, Fodor Beatrix, Fülöp Zsuzsa, Hábetler András, Keszei Bori, Kolonits Klára, Rácz Rita és Wierdl Eszter is hangot ad annak, hogy minden fiatalnak joga van az örömteli gyerekkorhoz.

„A mindenkori kormány olyan hálózatot dolgozzon ki, és erre garantálja a fedezetet a mindenkori költségvetésben, amellyel minimalizálni lehet az éhező gyerekek számát Magyarországon” – ezzel a céllal jött létre a Nemzeti Minimum. A látvány- és díszlettervező Horgas Péter indította el ezt a civil kampányt, amikor egy tanulmányból szembesült: ma Magyarországon legalább 40 ezer gyerek nap mint nap nem jut minőségi ételhez, és több mint százezer fiatal rendszeresen éhezik. Kiállás és kiáltás a Nemzeti Minimum szeptember 26-i koncertje a Papp László Sportarénában – több mint száz előadóművésszel.

A koncert további célja, hogy felejthetetlen órákat kapjanak a mélyszegénységben élő gyerekek közül jó páran. Ezért a koncertre szeretnének elhívni 2000 olyan fiatalt, aki még sosem járt Budapesten, nem is álmodhatott ilyen eseményről. Délelőtti programok – a Budapest Bábszínház szervezésében – a kisebb gyerekeknek szólnak, a kora délutáni a nagyobbaké, az este inkább a felnőtteké. Délután két órakor hangzik el a Nemzeti Minimum dala a fellépők előadásában.

A bevételt egy krízisalapba fizetik, mely az önhibájukon kívül bajba jutott, gyerekétkezéssel is foglalkozó alapítványok megsegítésére jön létre.

További információ a Nemzeti Minimum honlapján olvasható.

Az esemény sajtóanyaga letölthető ITT.