Tovább a tartalomhoz

Az egyik legnemesebb és lassan kétszáz esztendeje töretlen magyar társasági esemény, a füredi Anna-bál sikeréhez járul hozzá immár évek óta a Magyar Állami Operaház. A balatonfüredi Gyógy tér olyan nyári gálahellyé vált, amely a közmédia segítségével az operaműfaj minőségi népszerűsítésének is méltó eszköze. 

Az Opera programsorozata 2015. július 23-án kezdődik, amikor a budapesti dalszínház énekkara újra népszerű operakórusokkal szórakoztatja a több száz fős publikumot, majd pénteken este négy kiváló énekes lép színpadra: Sáfár Orsolya, Boncsér Gergely, Kálmándi Mihály és Palerdi András az Opera most záródó és a következő tematikus évadait szimbolizáló áriákat énekel a Magyar Állami Operaház zenekarának közreműködésével. Az estet Bogányi Tibor vezényli.

A szombati palotást mára hagyományként az Opera balettművészei táncolják, az Anna-bált követő napon, vasárnap este pedig a Parasztbecsület és a Bajazzók évadnyitó bemutatót láthatja filmen a Gyógy tér közönsége olyan sztárok előadásában, mint Lukács Gyöngyi és Alexandu Agache, valamint Rost Andrea és Kamen Chanev.

július 23. csütörtök: Énekkari hangverseny
július 24. péntek: Operagála
július 25. szombat: Anna-báli palotás
július 26. vasárnap: OperaMozi (Parasztbecsület/Bajazzók)