Tovább a tartalomhoz
Samuel Hasselhorn mind az opera, mind a daléneklés terén nemzetközi hírnevet szerzett magának, különösen, miután megnyerte a 2018-as brüsszeli Erzsébet Királyné Zenei Versenyt. A 2022/23-as évadban kiemelt szerepei Almaviva gróf a Figaro házasságában, Fordként való debütálása a Falstaffban és Dandini a Hamupipőkében a nürnbergi Staatstheaterben, ahol társulati tag. A Párizsi Nemzeti Operaházban Mahler Egy vándorlegény dalai c. dalciklusára koreografált balettprodukcióban debütál. Számos koncert és dalest alkalmával járt Hannoverben, Brüsszelben, Párizsban, Tallinnban, Stuttgartban, Barcelonában, Budapesten, Aix-en-Provence-ban, Cambridge-ben és Tokióban – hogy csak néhányat említsünk.

A korábbi évadokban számos operaházban és szerepben mutatkozott be: Almaviva gróf (Figaro házassága) a berlini Staatsoperben Daniel Barenboim vezényletével; Pelléas (Pelléas és Melisande) a nürnbergi Staatstheaterben Joana Mallwitz vezényletével; Harlequin (Ariadné Naxoszban) a milánói Scalában; Guglielmo (Così fan tutte) a lisszaboni Gulbenkian zenekarral, Wolfram (Tannhäuser) a roueni operában és a címszerep Viktor Ullmann operájában, az Atlantisz császárában a svéd Radio Symphony Orchestrával. Dalesteken énekelt a londoni Wigmore Hallban, a berlini Boulez Hallban, Szentpétervárott, Bayreuthban, Padovában és Cambridge-ben. A Bécsi Filharmonikusokkal a Musikverein Aranytermében debütált Britten Háborús Requiemjében Ivor Bolton vezényletével. Énekelte a Karácsonyi oratóriumot egy turnén Laurence Equilbey vezényletével Budapesten és Aix-en-Provence-ban. Szintén egy turnén alkalmával Jézus szólamát is énekelte Bach Máté-passiójában a Felvilágosodás Korának Zenekarával.

A Harmonia Mundi 2020-ban kiadta Schubert-albumát Stille Liebe címmel, majd 2022-ben a Glaube, Hoffnung, Liebe c. albumát szintén Schubert-dalokkal.
Samuel Hasselhorn