Tovább a tartalomhoz
Alain Guingal 1975 és 1981 között az Avignoni Opéra Grand zeneigazgatója volt. A nagy nemzetközi színpadok gyakori vendége, többek között a Párizsi Nemzeti Opera, a Bécsi Állami Operaház, a berlini Deutsche Oper, a müncheni Bajor Állami Operaház, a Washington Opera, a madridi Teatro Real és a barcelonai Gran Teatre del Liceu közönsége tapsolhatott már neki. Olaszországban vezényelt a Bolognai Teatro Comunale, a genovai Teatro Carlo Felice, a Torinói Teatro Regio, a Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, a Római Operaház és a nápolyi Teatro di San Carlo épületében.

Legutóbbi előadásai között találjuk a berlini Deutsche Operben a Manont, a liège-i Opera Royal de Wallonie-ban A végzet hatalmát, a Giocondát és az Aidát, a Marseille-i Operában a Traviatát és a Roberto Devereux-t, Las Palmasban a Werthert, Bilbaón a Hoffmann meséit, a Touloni Operában a Mireille-t, Tokióban a Don Quijotét és a Werthert, Oviedóban a Thaïst, Nizzában a Lakmét, a chilei Santiagoi Teatro Municipalban a Gyöngyhalászokat, a Római Operaházban a Manont, Avignonban és a nápolyi Teatro di San Carlóban a Carment illetve a Poliutót a Marseille-i Operában, Werther a Magyar Állami Operaházban.

Az utóbbi években olyan fontos produkciók fűződnek a nevéhez, mint a Thaïs a São Pauló-i Teatro Municipalan, a Simon Boccanegra, a Pillangókisasszony és a Mireille az Opéra Grand Avignonban, Donizetti Poliutója a Marseille-i Operában, Auber A portici némája a bari Teatro Petruzelliben, Donizetti Stuart Máriája a Teatro del Maggio Musicale Fiorentinóban, a Lammermoori Lucia a Marseille-i Operában, a Carmen a Festival d’Opéra de Avenches keretében, a Rigoletto Antibes-ban, a Manon a Monte-carlo-i Operában  illetve a Rigoletto a franciaországi Théâtre Antique de Orange-ban.

A legújabb felkérései közé tartozik a Rigoletto a Szöuli Koreai Nemzeti Operában, a Manon a bilbaói ABAO-ban, a Romeo és Júlia a Nizzai Operában és a valladolidi Teatro Calderonban, a Werther a Tel-Aviv-i New Israeli Operában.
Alain Guingal