Tovább a tartalomhoz
A nyíregyházi születésű tenorista életében a zene már egészen fiatalon meghatározóvá vált, amikor a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola ének-zene tagozatos osztályában megkezdte tanulmányait a Kossuth-díjas Szabó Dénes karnagy irányítása mellett. Az általános iskola után sem szakadt meg kapcsolata a Cantemus kóruscsaláddal, ugyanis hét éven keresztül volt tagja a Szabó Soma vezette Cantemus Vegyeskarnak.
Operaének-művész diplomáját 2017-ben szerezte a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. Az egyetem befejezése után énektanulmányait Bátori Éva operaénekesnőnél folytatta magán úton, jelenlegi mestere Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekesnő. Részt vett Bátori Éva, Perencz Béla és Timothy Bentch mesterkurzusain.
A Magyar Állami Operaházban Nemorino (Szerelmi bájital) szerepében debütált, főbb szerepeit pedig a lírai tenor repertoár darabjai alkotják: Tamino (A varázsfuvola), Don Ottavio (Don Giovanni), Calandrino (Mozart: A kairói lúd, avagy A rászedett vőlegény), Ottó (Bánk bán), Acis (Acis és Galatea).
Egykori társulati tagként gyakori vendége a debreceni Csokonai Nemzeti Színháznak, de hallhatta már a közönség a Miskolci Nemzeti Színházban vagy a Győri Nemzeti Színházban is. Szólistaként rendszeres közreműködője hazai komolyzenei koncerteknek, melyek alkalmával olyan karmesterekkel dolgozhatott együtt, mint Kovács László vagy Vásáry Tamás.

Versenyek:
Petrovics Emil Énekverseny – 1. helyezés (2017)
Székely Mihály Énekes Találkozó – 1. helyezés (2016)

Díjak és elismerések:
Neményi Lili Vándorserleg – Csokonai Színház Debrecen (2016)
Biri Gergely