Tovább a tartalomhoz
A világ neves operaházainak keresett vendégkarmestere, repertoárján több mint 50 opera megtalálható a bel canto képviselőitől kezdve a 20. századi olasz és német szerzőkig (például Paisiello, Rossini, Bellini, Verdi, Puccini, Leoncavallo, Giordano, Cilea, Menotti és Humperdinck).
Pályája kezdetétől fogva fontos szerepe volt a torinói Teatro Regióban, ahol később a művészeti igazgató és az intendáns asszisztense lett, 2001 és 2006 között pedig a színház igazgatóságának tagja volt. 2000-től 2004-ig a bergamói Donizetti Színház, 2004 és 2006 között pedig a Veronai Aréna művészeti igazgatója. Az Andrea Chénier, a Parasztbecsület és a Bajazzók elsöprő sikerű előadásainak köszönhetően 2008-ban a Marseilles-i Opera első vendégkarmestere lett, és ezt a posztot 2015-ig viselte. Itt évente hat szimfonikus koncertet adott a barokktól a 20. századig ívelő műsorral.
Az utóbbi években vezényelte többek között a Macbethet, a Lammermoori Luciát, a Normát, a Rigolettót, a Szerelmi bájitalt, a Traviatát, a Boleyn Annát, az Adriana Lecouvreurt, a Parasztbecsületet és a Toscát, olyan helyszíneken, mint a Teatro Petruzelli Bariban, a Firenzei Teatro del Maggio Musicale, a velencei Teatro La Fenice, a Parmai Teatro Regio, a Verdi Színház Triesztben, az Opéra de Rouen vagy Omán fővárosa, Maszkat.
Lemezei jelentek meg a BMG, a Ricordi, a Dynamic és a Bongiovanni kiadóknál.