Tovább a tartalomhoz

John Lundgren drámai bariton énekes és sokoldalú előadóművész. Erőteljes hangját a drámai operarepertoár iránti kifinomult érzékenysége teszi még hatásosabbá.
Vendégszereplései során a svéd bariton számos jelentős operaszínpadon megfordult Londonban, Münchenben, Berlinben, Stockholmban, Zürichben, Genfben, Drezdában, Hamburgban, Lipcsében, Amszterdamban, Göteborgban, Oslóban, Pekingben és Tokióban, illetve a Bregenzi és Bayreuthi Fesztiválon.
Repertoárjában megtalálható Scarpia (Tosca), Jack Rance (A Nyugat lánya), Alberich/Wotan (A Nibelung gyűrűje), Telramund (Lohengrin), Amfortas (Parsifal), Barak (Az árnyék nélküli asszony), Jochanaan (Salome)  Don Pizarro (Fidelio), Tomski (A pikk dáma), valamint A bolygó hollandi, Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára, és a Nabucco címszerepe.
Az idei évad szerepei között érdemes külön kiemelni Wotan-t a Bayreuther Festspiele új Gyűrű produkciójában, Jochanaan-t (Salome) és Wotan-t a Wiener Staatsoperben és Telramund-ot (Lohengrin) a Hamburgische Staatsoperben.

John Lundgren