Tovább a tartalomhoz

Julia Lezsnyeva nemzetközi karrierje látványosan kezdődött, amikor 2010-ben a londoni Royal Albert Hallban megrendezett Classical Brit Awards díjátadón Rossini Fra il padre című művével szenzációt keltett. Az orosz szoprán 2019-ben a Berlini Filharmonikusokkal és a bécsi Musikvereinben debütált nagy sikerrel. 2020-ban a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarával debütált, majd 2023 januárjában visszatért a salzburgi Mozart-hétre, ahol a Don Giovanni Zerlináját énekelte. Rendszeres vendége a Hamburgi Állami Operaháznak és a Bayreuthi Barokk Fesztiválnak.

A világ különböző zenekarainak rendszeres vendége és rendszeresen dolgozik olyan neves karmesterekkel, mint Fischer Ádám, Giovanni Antonini, Herbert Blomstedt, Paavo Järvi, Vladimir Jurowski és Andrea Marcon. Julia Lezsnyeva szívesen látott vendége a Salzburgi Ünnepi Játékoknak, a Schleswig-Holsteini Zenei Fesztiválnak, a Schwetzingeni Fesztiválnak és a Luzerni Fesztiválnak.

Julia Lezsnyevával több CD-felvétel is született, amelyeken a barokk repertoárra összpontosít. Legutóbbi szólóalbumáért, amelyen Carl Heinrich Graun áriái szerepelnek, elnyerte a rangos német OPUS Klassik 2018-as zenei díját; 2023-ban új felvételeken szerepel Porpora Carlo il Calvo és Il. Polifemo című műveiben. Rendszeresen ad hangversenyeket. Repertoárján olasz, orosz, angol és német zeneszerzők dalai és áriái szerepelnek a barokktól a bel cantóig.

Julija Lezsnyeva